Belgische prijzen op Anima

Zondagavond 26 februari viel het doek over de de  31e editie van ANIMA, het internationaal festival van de animatiefilm van Brussel, dat nooit eerder zo druk bezocht werd.  Nadat het festival tien dagen lang de verschillende studio’s van het Flageygebouw overspoelde,  mochten de jury’s de feestelijkheden afronden met de bekendmaking van het palmares en werden de bekroonde films nog een keer vertoond.

(bovenaan : afbeelding ‘Shattered Past’)

 

(afbeelding ‘Natasha’)

 

De jury voor de nationale competitie kende de Grote Prijs van de Fédération Wallonie-Bruxelles, ter waarde van 2500 €, toe aan Louise-Marie Colon voor haar film ‘La Boîte de sardines’.  De SACD-Prijs, eveneens goed voor 2500 €, ging naar ‘Natasha’ van Roman Klochkov .  Roman Klochkov studeerde aan het KASK in Gent en woont en werkt al jaren in Gent.  De SABAM-Prijs, nogmaals beloond met 2500 €, was voor ‘Duo de volailles, sauce chasseur’ van Pascale Hecquet. De prijs voor de beste studentenfilm, een licentie voor TV-Paint Software, ging naar Boris Sverlow van de Gentse KASK voor zijn film ‘Shattered Past’, die eerder ook al een Wild Card van het VAF in de wacht sleepte.

 

(afbeelding ‘La Boîte de Sardines’)

 

Eén van de juryleden van de nationale competitie was Steven De Beul, die animatiefilm studeerde aan het RITS te Brussel. Vanaf 1996 werkte hij, eerst als animator en later als director of animation, op verschillende binnen- en buitenlandse producties. Sinds 2004 is hij – samen met mede-oprichter Ben Tesseur – regisseur, producent en animator binnen Beast Animation. In 2008 werd Beast Animation aangezocht als co-producent voor de lange speelfilm ‘Panique au Village’, waar Steven ook als hoofdanimator op werkte. Sindsdien animeert en regisseert hij vooral commercials en TV-werk.  Steven De Beul sprak op ‘Futuranima’ ook over de kansen die je maakt op de arbeidsmarkt nadat je animatie hebt gestudeerd.

Zie ook :

Interview Boris Sverlow naar aanleiding van ‘Shattered Past’

KLIK HIER VOOR HET INTERVIEW

De site van Roman Klochkov : site

 

Check Also

Jasper Nijsmans benoemd tot Hoofd Promotie Vlaams Audiovisueel Fonds!

Het bestuur van het Vlaams Audiovisueel Fonds heeft de aanstelling goedgekeurd van de nieuwe leidinggevende …