Bekijk nu de trailer van het controversiële ‘WIJ’

‘Wij’ gaat over acht tieners die tijdens een hete zomer in een Belgisch-Nederlands grensdorpje op zoek gaan naar seks en spanning om de verveling te doorbreken.  Hun aanvankelijk lichtvoetige spelletjes veranderen al snel in professioneel verkochte pornofilmpjes, prostitutie en chantage, en komen abrupt tot een halt wanneer er iets gruwelijks misgaat. De film is gebaseerd op de gelijknamige heftige en verontrustende roman van Elvis Peeters. Bero Beyer, de directeur van het Festival van Rotterdam, waar de film eerder werd vertoond, noemt ‘Wij’ een wilde rit: “Eentje die je verslagen op je stoel achterlaat, maar tegelijkertijd een warme en ontstellende kijk biedt op jeugdige apathie en richtingloosheid.”

‘Wij’ is de eerste langspeelfilm van de Nederlander Rene Eller, die eerder o.a. videoclips maakte voor Boy George, Die Toten Hosen en Zinoba, met in de hoofdrollen o.a. Tijmen Govaerts, Maxime JacobsPauline Casteleyn, Salomé van Grunsven, Folkert VerdoornLaura Drosopoulos, Aimé Claeys en Friso van der Werf,  maar ook Axel Daeseleire, Pieter Embrechts, Joke Devynck, Barbara Sarafian, Michael Pas, Karlijn Sileghem, Tom Van Bauwel en Dominique Van Malder hebben een kleinere rol.  Van de jongeren hebben Maxime, Laura, Salomé, Friso, Folkert en Gaia Cozijn de Nederlandse nationaliteit, Tijmen Govaerts, Aimé Claeys, Lieselot Siddiki en Pauline Casteleyn zijn landgenoten.

De film is een Nederlands/Belgische coproductie van Pragma Pictures & A Team Productions, en kwam tot stand met de steun van het Nederlands Filmfonds (NFF), CoBo, het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) en Vice Benelux.

‘Wij’ ging eerder dit jaar in wereldpremière op het filmfestival van Rotterdam en werd inmiddels al aan een 10-tal landen verkocht.

Check Also

Op de première van Arcadia!

Onlangs schitterde de cast en crew van Arcadia in blauwe en grijze tinten op de premiere …