Bekijk La dernière tentation des Belges!

La dernière tentation des Belges van enfant terrible Jan Bucquoy is nu beschikbaar op myLum.

Na een afwezigheid van tien jaar dook enfant terrible, anarchist en beeldenstormer Jan Bucquoy opnieuw achter de camera voor een vervolg op La vie sexuelle des Belges (1993) en Camping Cosmos (1995) die op hun eigen manier de Belgische cinema van de jaren negentig kleurden. La dernière tentation des Belges is het requiem van de regisseur voor zijn dochter Marie, na haar zelfdoding. Met Wim Willaert in de hoofdrol, bijgestaan door o.a. Alice Dutoit en Alex Vizorek.

“Voor mij is het maken van deze film een manier om te doen herleven wat verwoest is aan de hand van de liefde, surrealistische poëzie, het delen, lookalikes van beroemdheden en – vooral – veel humor.” – Regisseur Jan Bucquoy

La dernière tentation des Belges volgt Jan, een provocerende kunstenaar die wisselend succes heeft gehad met zijn kunst, vrouwen en zijn vele pogingen om de wereld te veranderen. Zijn enige dochter, Marie, verwijt hem dat hij in haar jeugd een afwezige vader was, altijd in avonturen verwikkeld. Vandaag, aan de rand van een afgrond, hebben ze veel te bespreken.

Bekijk de film hier.

Check Also

Programma 50ste Film Fest Gent voorgesteld: What a gift!

Er zit meer dynamiek dan ooit in de vijftigste editie van Film Fest Gent: naast …