Bekijk hier de trailer van ‘Suite Française’ met Matthias Schoenaerts en Michelle Williams

Is dit de film die van Matthias Schoenaerts dé internationale ster zal maken?  Het zou wel eens kunnen.  De trailer laat in ieder geval het beste vermoeden.  We kregen al voorsmaakjes van wat hij in zijn mars heeft in films als ‘Blood Ties’, ‘The Drop’ en ‘The Loft’, maar ‘Suite Française’ wordt zijn eerste Engelstalige film die hij samen met de internationale topactrice Michelle Williams op zijn schouders draagt.  Hij speelt een Duitse officier die een affaire krijgt met een Franse schrijfster voor wie de Duitsers vijanden zijn. ‘Suite Française’ is de nieuwste film van Saul Dibb (‘The Duchess’).

KLIK HIER om de trailer te zien.

Al blijft het nog koffiedik kijken of de film de hoge verwachtingen kan waarmaken.  Er was al enigszins wat onrust toen bleek dat de film van Saul Dibb voor geen enkel prestigieus filmfestival geselecteerd was. En de première is gepland voor de American Film Market in November.  AFM is een markt die uitsluitend bestemd is voor kopers en distributeurs.  Niet meteen het soort glamourlancering die je bij zo’n film verwacht. Maar de wegen van sommige producenten zijn soms even ondoorgrondelijk als van Hij wiens wegen ondoorgrondelijker dan ondoorgrondelijk zijn.

Het verhaal van de film smeekte al een hele tijd om een verfilming. Toen de dochter van schrijfster Irène Némirovsky 50 jaar nadat haar moeder in een concentratiekamp gestorven was, eindelijk de moed vond om haar dagboeken te lezen, stootte ze op het ongelooflijke verhaal.

Het verhaal van ‘Suite Française’ speelt zich af in het Frankrijk van de jaren ’40 en gaat over de mooie Lucile Angellier (Michelle Williams) die haar dagen slijt met wachten.  Wachten op haar man, die krijgsgevangene.  Dat haar schoonmoeder (Kristin Scott Thomas) haar geen seconde uit het oog verliest en haar leven domineert, maakt dat wachten nog veel pijnlijker.

De saaiheid wordt doorbroken als de eerste Parijse vluchtelingen het kleine dorp binnensijpelen.  Ze worden al vlug gevolgd door een regiment van Duitse soldaten die hun intrek nemen in de huizen van de plaatselijke bewoners.  Ook de familie Angellier wordt verplicht om hun deuren open te zetten. Zij moeten onderdak bieden aan een Duitse officier (Matthias Schoenaerts), die gelukkig niet alleen heel verfijnd is, maar bovendien ook heel knap.  Bruno von Falk heet ie.  En Lucile vindt al snel een manier om samen met hem de verveling te verdrijven. Maar al vlug krijgen de andere bewoners van het dorp enige argwaan.

De film wordt geregisseerd door Saul Dibb (‘The Duchess’), die ook het scenario schreef. Naast Matthias Schoenaerts en Michelle Williams zien we ook Kristin Scott Thomas (‘Four Weddings and a Funeral’, ‘The English Patient’) en Sam Riley (‘Control’ en ‘On the Road’), en verder nog een pak klinkende namen als Ruth Wilson (‘The Lone Ranger’, ‘Anna Karenina’), Margot Robbie (‘The Wolf of Wall Street’), Alexandra Maria Lara (‘Rush’, ‘Youth Without Youth’), Tom Schilling, Eileen Atkins en Lambert Wilson. De muziek werd gecomponeerd door Alexandre Desplat.  De release van de film is gepland voor het voorjaar.

 

Check Also

‘Small Things Like These’ van Tim Mielants valt in de prijzen op Berlinale!

De Britse actrice Emily Watson wint voor haar acteerprestatie in Tim Mielants’ film Small ‘Things …