Bekijk hier de trailer van ‘Engel’

Gisteren waren regisseur Koen Mortier en schrijver Dimitri Verhulst te gast in Vive le Vélo bij Karl Vannieuwkerke in Frankrijk en stelden ze er de nieuwe trailer voor van ‘Engel’, de derde langspeelfilm van Koen Mortier, gebaseerd op het boek ‘Monoloog van iemand die het gewoon werd tegen zichzelf te praten’ van Dimitri Verhulst.  De film opent het Filmfestival van Oostende op 7 september en komt uit op 19 september in de Belgische zalen. Vanaf vandaag kan je de trailer ook online bekijken. 

‘Engel’ volgt de ontmoeting van een prostituee, Fae, en de wereldberoemde sportman Thierry. Tijdens zijn vakantie in Senegal wordt hij halsoverkop verliefd op de Afrikaanse schoonheid. Tot Thierry zich onder invloed vreemd begint te gedragen. Wanneer Fae de volgende ochtend ontdekt dat Thierry overleden is, wordt ze, ondanks haar onschuld, gearresteerd. Om verder te kunnen met haar leven, moet ze terug naar de kamer waar het allemaal begon.


De cast bestaat uit Vincent Rottiers (‘Dheepan’, ‘Le monde nous appartient’), Fatou N’Diaye (‘My Voice’), Paul Bartel (‘Les géants’, ‘Michael Kohlhaas’) en Aïcha Cissé (‘Le Fidèle’). Nicolas Karakatsanis verzorgde de fotografie, Senjan Jansen het geluid, Geert Paredis het decor en Nico Leunen de montage. De muziek is van de Britse groep Soulsavers en Stephan Vanfleteren nam de rol van setfotograaf op zich.

Vincent Rottiers (Stephan Vanfleteren)

‘Engel’ is een productie van Koen Mortier en Eurydice Gysel voor CZAR Film in coproductie met Eve Commenge voor Anonymes Films, Marc van Warmerdam voor Graniet Film, Proximus, Telenet en Canvas. ‘Engel’ kwam tot stand met de steun van het VAF en  het Nederlands Film Fonds (NFF). De film werd bijkomend ondersteund door de economische fondsen Screen Flanders en Screen Brussels. Ook BNP Paribas Fortis Film Finance investeerde als Belgische Tax Shelter-investeerder in de film. De film werd ook mogelijk gemaakt door talrijke donaties via het crowdfunding platform Ulule. Paradiso Filmed Entertainment brengt de film uit in de Belgische zalen.

 

Zie ook :

‘Engel’ opent het Filmfestival van Oostende

‘Engel’ in het bioscoopjournaal

Koen Mortier op locatiezoektocht

Vincent Rottiers (foto (Nicolas Karakatsanis)

Check Also

Zeevonk krijgt ECFA Award in Malmö!

Zeevonk heeft de ECFA Award gewonnen op het BUFF Malmö Filmfestival, het belangrijkste kinder- en …