Bekijk de trailer en poster van WIL!

Vlaams Oorlogsepos WIL pakt groots uit met topcast in officiële trailer.

Na de felbesproken teaser, geven we vandaag de officiële poster en trailer vrij van Tim Mielants’ langverwachte film WIL, waarin een ijzersterke Stef Aerts, Matteo Simoni en Annelore Crollet de spanning naar een ongekend niveau tillen. In een grauw Antwerpen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, verdeeld door bezetter, collaborateurs en verzetsstrijders, speelt zich een verhaal af van liefde, conformisme en corruptie aangewakkerd door een tweestrijd tussen goed en kwaad. Een duistere pagina uit ons Belgisch verleden, beschreven door auteur Jeroen Olyslaegers in zijn boek WIL, verwerkt tot scenario door Carl Joos en Tim Mielants die de film geregisseerd heeft. WIL is vanaf 27 september 2023 in de Belgische zalen te zien.

Synopsis:
1942. Wil en Lode zijn twee jonge hulpagenten in een bezet Antwerpen. Ze werken gedwongen mee aan de klopjacht op joden in hun stad, maar tegelijk steunen ze ook het verzet. En te midden van alle chaos en geweld bloeit de liefde: Wil valt als een blok voor de charmes van Lode’s zus Yvette. Een tegenstrijdige cocktail van emoties brengt hem aan de rand van de afgrond. Want hoe red je tegelijk jezelf, je geliefden en de joden uit de klauwen van de bezetter?
 
In andere belangrijke rollen vinden we onder meer de volgende kleppers van eigen bodem: Dirk Roofthooft, Kevin Janssens, Koen De Bouw, Jan Bijvoet, Els Dottermans, Jan Decleir, Frieda Pittoors, Frank Vercruyssen, Ariane Van Vliet, Tine Van den Wyngaert, Sofie Decleir, Valentijn Dhaenens, Felix Meyer en Marc Lauwrys. Uit Nederland vervoegen Pierre Bokma en Karina Smulders het lijstje. Verder vertolken de Duitse Dimitri Schaad en Pit Bukowski, en de Poolse Szymon Wroblewski belangrijke rollen.

WIL is Tims tweede film na De Patrick, die zowel nationaal als internationaal op veel erkenning kon rekenen. Eerder regisseerde hij ook al o.a. de internationale succesvolle reeksen Peaky Blinders, Legion en The Terror, maar vooral ook The Responder waar hij leading director was en waarvoor hij 6 BAFTA-nominaties (incluis Beste Serie) scoorde. Carl Joos (De Premier, Ritueel), schreef het scenario van de bestseller van Jeroen Olyslaegers, die ondertussen in acht talen vertaald werd, meerdere grote literaire prijzen won en door The Times gekwalificeerd werd als historische fictie op haar best.

WIL is een productie van Lecter Scripted Media, Menuetto en Minds Meet in coproductie met het Waalse Les Films du Fleuve, het Nederlandse Topkapi Films en het Poolse K & K Selekt Films. WIL kwam tot stand met steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon. Ook het economisch fonds Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van Vlaams minister van Economie Jo Brouns en minister van Cultuur Jan Jambon, investeerde in de film. Andere overheidsfondsen die WIL mee financierden zijn: het Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel (CCA), de Belgische tax shelter, de Antwerp Film Bonus, het Nederlands Film Fonds en de Nederlandse Production Incentive. De roman WIL werd in 2016 gepubliceerd door Uitgeverij De Bezige Bij, die voor de gelegenheid een filmeditie van het boek zal uitbrengen.

Kinepolis Film Distribution (KFD) brengt de film uit in de Belgische bioscopen op 27 september 2023.

Check Also

Film Fest Gent brengt muzikaal eerbetoon aan componist James Horner!

Op 17 oktober 2024 brengt Film Fest Gent een eerbetoon aan de legendarische Amerikaanse componist …