Bekijk de eerste beelden van de nieuwe Vlaamse Canvas-reeks ‘Albatros’!

De tragikomische fictiereeks volgt tien zwaarlijvige mensen die deelnemen aan een afslankingskamp ‘Albatros’ in de Ardennen. De 8-delige serie werd bedacht door regisseur Wannes Destoop en acteur Dominique Van Malder (Radio Gaga), die ook zelf meespeelt in de reeks. Albatros werd gemaakt door productiehuis De Wereldvrede (Bevergem) en is vanaf 1 juli in preview te volgen op Play en Play More van Telenet en begin volgend jaar op Canvas. Hieronder kan je alvast een eerste smaakmaker bekijken.

Vanaf het begin blijkt dat de deelnemers aan het afslankingskamp ‘Albatros’ niet alleen fysiek, maar ook emotioneel overtollige kilo’s met zich meesleuren. Het gaat er snel heftig aan toe. Ze worden lichamelijk uitgedaagd door een weinig subtiele coach. Maar ook de groepstherapeute kijkt in hun ziel en probeert hen uit hun comfortzone te halen. De beschermende lagen waarmee ze de buitenwereld en hun verleden op afstand hielden, worden zo één voor één weggehaald. Tot de vroeger zelf obese bezieler van het kamp, naar wie ze opkijken, zelf niet te vertrouwen lijkt en een duister geheim met zich blijkt mee te dragen.

De makers wisten een indrukwekkende ensemble cast te verzamelen met  Vlaams en Waals talent. Dominique Van Malder (Radio Gaga), Ruth Beeckmans (Studio Tarara), Benny Claessens (Undercover), François Neycken (Ennemie Public), Hilde Destoop (Steve+Sky), Isabelle Van Hecke (Bevergem), Marjan De Schutter (Professor T), Thierry Janssen (La Trêve), Titus Muizelaar en Jeroen Tillmans vertolken de tien zwaarlijvigen die het gevecht aangaan met hun overgewicht. Het team van onconventionele coaches van het kamp wordt gespeeld door Tom Ternest (Eigen Kweek), Janne Desmet (Studio Tarara) en Joris Hessels (Radio Gaga).

Het scenario van Albatros werd geschreven door Dominique Van Malder, Wannes Destoop, Gilles Coulier en Tom Dupont en begeleid door Willem Wallyn.

Bedenkers Dominique Van Malder en Wannes Destoop:  “We wilden een reeks maken rond en met ‘dikke mensen’ en hun gevecht met de zwaarte in het leven. Een wereld die we tot in onze vezels kennen. Door het tragische van het dagelijks ongemak te tonen, willen we een snijdende lach oproepen.”

Wannes Destoop hadden we gisteren even aan de lijn. Na een lange, intense periode van schrijven, filmen, monteren en afwerken klinkt hij oprecht gelukkig. De beeldmontage was klaar in januari, de dubbing-sessies met de acteurs werden afgerond net voor de lockdown. De geluidsmontage, het opnemen van de score en geluidsmixage, gebeurden onder de strenge coronamaatregelen, wat niet altijd evident was. Wat anders teamwerk is, werd nu individueel gedaan en vervolgens digitaal doorgestuurd, beluisterd en vanop afstand – via zoommeetings – besproken en eventueel aangepast.

Netmanager Olivier Goris: “Canvas is de plaats voor eigenzinnige fictie die je raakt, met een eigen vorm van humor. ‘Albatros’ brengt een erg relevant verhaal van deze tijd, gemaakt door creatieve makers met een zeer persoonlijke kijk op de thematiek.”

Check Also

Belgische première van ‘Human Forever’

Gisteren ging de documentairefilm ‘Human Forever’ in Belgische première in een tot de nok gevulde …