BEEST in de bioscoop!

Vanaf 4 oktober kan je BEEST bekijken op het grote scherm.

Dalton Distribution stelt het straffe verhaal voor van een notoire West-Vlaming: krachtpatser Walter Arfeuille. Ook wel het beest genoemd, of de biêste’ voor de vrienden. In BEEST, de laatste krachttoer van Walter Arfeuille, wil de grootste rivaal van John Massis zichzelf een laatste keer bewijzen.

Toen regisseurs Joost Laperre en Jillis Schriel hem ontmoetten, wisten ze meteen dat ze een documentaire over hem wilden maken. Met een hoefijzer in de mond trok hij ooit trams, treinen en vliegtuigen vooruit. Nu kruipt hij langzaam weer overeind.

Op 4 oktober komt de documentaire uit in de Belgische zalen en zal een première hebben in Kunstencentrum BUDA (Kortrijk) met gastheer Dries Heyneman, in bijzijn van Walter en regisseur Joost Laperre. Daarnaast is hij ook te zien in Studio Skoop, Cinema Zed, Cultuurcomplex Ipso Facto, Deinze, Koksijde & Diest. Op donderdag 5/10 komt regisseur Joost Laperre langs voor een nagesprek bij Cinema Zed.

De film ging in première op DOCVILLE en won de prijs voor beste documentaire op het Viewpoint Documentary Film Festival.

Synopsis:

Walter Arfeuille heeft alles van een tragische held. Heel zijn leven lang wil hij de sterkste en de strafste zijn. Hij doet er dan ook alles aan om zijn grote rivaal te verslaan, krachtpatser John Massis, die in Vlaanderen geboekstaafd staat als ‘de sterkste mens’. Zijn obsessie drijft hem tot het uiterste: het is nooit groot, zwaar of sensationeel genoeg. Het bezorgt hem de bijnaam ‘het beest’, maar brengt hem ook bijna ten onder. 

Check Also

Ontdek ‘Voices of Liberation’ van Koen Mortier!

Al sinds maart 13 maart 2024 loopt ‘Skunk’ van Koen Mortier bij ons in de …