Bas Devos zoekt een titel voor zijn langspeelfilm

We kondigden eerder al aan dat de eerste langspeelfilm van Bas Devos ‘Just in time for something’ gaan heten.  Intussen zijn de opnamen van de film al van start gegaan, maar de regisseur wil nog maar van een werktitel spreken. ‘Spreek liever van ‘Project Bas Devos’ of ‘Untitled’‘, zegt ie.  En hij zegt veel meer.  Wij hadden een gesprek met hem dat u hier kunt bekijken.  Daarin doet hij onder meer een oproep om over een titel voor zijn film na te denken.  De winnaar krijgt 50 euro.

Bas Devos is geen nieuwe naam in film-en theaterkringen.  Met zijn kortfilms ‘Taurus’, ‘Pillar’ en ‘The Close’ bewees hij over een eigen filmtaal te beschikken, met een voorkeur voor minimalistische verhalen en sferen.  Samen met theatermaker Michel Soete steekt hij af en toe een theatervoorstelling in een filmjasje. Typisch aan zijn films is dat hij de kijker weinig info geeft. Er valt veel zelf in te vullen.  Toch gingen wij hem vragen waarover zijn eerste langspeelfilm gaat.

De opnamen van die eerste langspeelfilm zijn op 13 augustus van start gegaan.  De productie is in handen van de mensen van Minds Meet en Nikolas Karakatsanis (‘Linkeroever’, ‘Rundskop’ en ‘The Loft’) staat achter de camera.  Voor de camera vind je mensen waar Bas eerder mee werkte in zijn kortfilms, zoals de broersCésar De Sutter en Gilles Vande Caveye.  Ook de Nederlandse Mira Helmer heeft een rol in de film.  Bas Devos werkte eerder met haar samen in het theater voor ‘Walden III’.  César De Sutter en Gilles Vandecaveye zijn allebei zonen van  Marijke Pinoy .  César is ook de zoon van  acteur Koen De Sutter.  Beide jongemannen zijn dus broers van  danser en acteur Arend Pinoy en actrice Lotte Pinoy.  Samen met Titus De Sutter, hun andere broer, vormen César en Gilles ook een rockband, ‘Les Frères Postiches’.

Maar daar gaat het nu even niet over.  Wel over de film zonder naam van Bas Devos.  Hij vertelt er u alles over.  Dat moet het een stuk makkelijker maken om een naam te vinden  voor zijn film en zo de beloofde 50 euro op te strijken.  Mensen die ideeën hebben, nemen best contact op met het productiehuis Minds Meet.  Maar bekijk nu vooral eerst het interview.

KLIK HIER VOOR HET INTERVIEW

zie ook :

Bas Devos zoekt hardrockers

Feest bij Minds Meet

 

Check Also

BRIFF Awards 2024 zijn bekend!

Na negen dagen projecties, ontmoetingen en feestelijke avonden, sloot de 7de editie van het Brussels …