Bart Van Langendonck over 2013

De producer van Savage Films, Bart Van Langendonck, had in het najaar niet de tijd om te bekomen van het voorjaar dat met de Oscarnominatie van ‘Rundskop’ natuurlijk super druk was.  Want de releases van de documentaires ‘Rain’ en vooral ‘Cinema Inch’Allah’ konden ook op heel veel aandacht en bijval rekenen.  En het ziet er niet naar uit dat 2013 een rustig jaar, zo kunnen we opmaken uit de antwoorden van Bart Van Langendonck op onze vragen.

 

1. Waar hoopt u in 2013 op filmvlak mee bezig te kunnen zijn?

Met het voorbereiden van vele nieuwe Savage producties: Wim Vandekeybus‘ eerste fictie langspeelfilm ‘Galloping Mind’ die in Hongarije zal worden gedraaid en Douglas Boswell’s eerste ‘De Dwaaltuin’, een kinderfilm geschreven door Pierre De Clercq. Los daarvan ontwikkelen we de eerste film van Robin Pront, ‘D’Ardennen’, naar een scenario van Jeroen Perceval, met Matthias Schoenaerts in de hoofdrol. Een roadmovie die snel zou gefinancieerd moeten raken. Daarnaast hoop ik dat we Michaël Roskam’s pilot voor zijn HBO serie ‘Buda Bridge Bitch’ nog deze zomer kunnen beginnen draaien hier in Brussel.

 

2. Welke zijn de films waar u naar uitkijkt?

Eerlijk gezegd, ik denk niet dat het een verrassend jaar wordt wat betreft de Vlaamse releases. 2014 daarentegen….

 

3. Is er een Vlaamse filmmaker, acteur, actrice, D.O.P., setdesigner, of iemand anders uit de branche, die we speciaal in de gaten moeten houden?

Nicolas Karakatsanis.

 

4. Wie breekt er nationaal en internationaal door?

Nicolas Karakatsanis, Michaël Roskam, Matthias Schoenaerts, Felix Van Groeningen…. als ze dat nog niet waren.

 

(foto Pieter Clicteur (filmfestival Oostende) : vlnr Bart Van Langendonck, Robin Valvekens, Michaël Roskam, Sam Louwyck)

Terug naar de lijst

Check Also

Debuutfilm ‘Julie Zwijgt’ van Leonardo van Dijl valt in de prijzen in Cannes!

‘Julie zwijgt’, het speelfilmdebuut van Leonardo van Dijl, heeft zonet twee prijzen gewonnen in Cannes. …