Barbara Sarafian en Filip Peeters op de set van ‘Brasserie Romantiek’

De producenten en schrijvers van films als ‘Aanrijding in Moscou’ en ‘Adem’ hebben in het begin van dit jaar een nieuwe film laten inblikken door regisseur Joël Vanhoebrouck, die eerder onder meer de serie ‘Dubbelleven’ regisseerde. ‘Brasserie Romantiek’ zal de film heten en er spelen heel veel grote namen in mee.    Wij hebben in verschillende fasen gesprekken gehad met de vele betrokkenen en we zijn van plan om in de komende weken en maanden al die gesprekken hier te laten zien.  Sommige van de gesprekken werden ingeblikt met een volledige cameraploeg, andere door uw reporter en bij momenten klungelige jocam.

Als je in grote lijnen het verhaal wilt kennen, moet u eerst naar onder scrollen.  Maar als u niet kunt wachten om Filip Peeters en Barbara Sarafian bezig te horen, klikt u eerst op de onderstaande linken die u naar de filmpjes zullen leiden.

Filip en Barbara

Barbara en Filip

Het verhaal speelt zich af in een gerenommeerd restaurant.  Het wordt met succes gerund door uitbaatster Pascaline (Sara De Roo) en kok Angelo (Axel Daeseleire). Sinds enkele jaren heeft de zaak immers een begeerde ‘koksmuts’ in de Gault & Millau-gids.

Wouter Hendrickx, regisseur Joël Vanhoebrouck en Ruth Becquart

Vanavond is het Valentijn : één van de drukste avonden van het jaar.  Angelo zorgt voor een passend liefdesmenu en Pascaline heeft de tafels tiptop gedekt. Pascaline heeft alles onder controle in haar brasserie. Zoals altijd. In de keuken en in de zaal zijn de verwachtingen hoog gespannen.  Ook de klanten verwachten veel van deze avond. Elk koppel dat een tafel heeft bemachtigd, hoopt die avond de liefde op hun bord te krijgen. Er mag niets fout gaan.

Maar dan staat ineens Pascaline’s oude vlam Frank (Koen De Bouw) op de stoep.  Voor vaste klant Paul (Filip Peeters) en zijn vrouw Roos (Barbara Sarafian) wordt het dan weer niet de zwoele avond waarop hij had gerekend.  De onzekere Walter (Mathijs Scheepers) kan intussen zijn geluk niet op met blind date Sylvia (Tine Embrechts).  En waarom is de in het zwart geklede Mia (Ruth Becquart) alleen komen opdagen?  Tot overmaat van ramp is de nonchalante garçon Lesley (Wouter Hendrickx) weer eens te laat.   De gerechten volgen elkaar op.  In de keuken, waar Anemone Valcke aan de afwas staat, stijgt de spanning wanneer Pascaline, door Franks onverwachte komst, haar gebruikelijke controle over zichzelf verliest.  Maar ook in de zaal worden maskers afgezet.

Over de beelden hoeft u zich geen zorgen te maken.  Die komen van de bezigste en meest succesvolle Vlaamse D.O.P.  van de laatste jaren : Ruben Impens, ook al de man achter de camera tijdens de opnamen van ‘Aanrijding in Moscou’, ‘De Helaasheid der Dingen’, ‘Beyond the Steppes’, ‘Code 37’ en ook ‘Offline’, de film van Peter Monsaert die in november opent.  De beelden van die laatste film worden ook aan elkaar gehangen door dezelfde monteur die ‘Brasserie Romantiek’ monteert en die eerder onder meer ‘Rundskop’ monteerde : Alain Dessauvage.

Bekijk hier ook de eerdere filmpjes met

Sara De Roo en Koen De Bouw

Koen De Bouw en Sara De Roo

In Het Witte Doek hadden we het ook al kort over ‘Brasserie Romantiek’ en daar hoor je Joël Vanhoebrouck en Filip Peeters aan het woord : ‘Het Witte Doek 6’

En bekijk hier ook de aankondiging van het project : de eerste persconferentie

Check Also

Daniel Lambo over zijn docufilm ‘Gestolen Leven’!

Daniel Lambo (‘Ademloos’, ‘Miss Homeless’) is met zijn nieuwe docufilm ‘Gestolen Leven’ geselecteerd voor de …