Amerika ‘Smoorverliefd’ op Hilde Van Mieghem

Het Vlaamse publiek kon haar film wel smaken, maar sommige recensenten waren niet zo wild van ‘Smoorverliefd’. Wellicht hebben ze er niets van begrepen.  Want in Amerika valt de film uitgebreid in de prijzen.

Op het L.A. Femme International Film Festival, dat liep van 13 tot 16 oktober, kreeg ‘Smoorverliefd’ (de Engelse titel is ‘Madly in Love’) van Hilde Van Mieghem de ‘Best Foreign Film Award’.  Het L.A. Femme International Film Festival werd zes jaar gelden opgericht om een platform te bieden aan vrouwelijke filmmakers die graag dezelfde kansen wilden krijgen om in het commerciële filmcircuit hun filmcarrière uit te bouwen.

De pers in L.A. merkte op dat er “een eerlijkheid uitgaat van alle personages in de film die tegelijk onmogelijk lijkt en toch zo wenselijk.  ‘Smoorverliefd’ is een commentaar op de menselijke relaties en toont aan hoe gecompliceerd die kunnen zijn wanneer ze samengepakt worden in een huis van hilariteit.”

‘Madly in Love’ doet het bijzonder goed in de Verenigde Staten, want vorige week werd ook al bekend gemaakt dat de film als ‘Best Feature Film’ werd gelauwerd op het Broad Humor Film Festival, dat eveneens plaatsvindt in Californië.  Het Broad Humor Film Festival is gericht op komedies met een vrouwelijke touch.

Naast een ondertussen interessante overzeese carrière met selecties op het Palm Springs Festival, Los Angeles, New Port Beach, Indianapolis en New Hampshire werd ‘Smoorverliefd’ ook in Europa hartelijk ontvangen in Hamburg en uiteraard in Gent.

 

Check Also

Programma 50ste Film Fest Gent voorgesteld: What a gift!

Er zit meer dynamiek dan ooit in de vijftigste editie van Film Fest Gent: naast …