Alweer een buitenlandse rol voor Kevin Janssens

Het is met veel van onze acteurs het geval : laat ze een grens overschrijden en ze blijven gaan. Matthias Schoenaerts, Johan Leysen, Sam Louwyck, Wim Willaert, Tom Audenaert, Tom Vermeir, Johan Heldenbergh, Wim Opbrouck… En ze vormen nog maar het begin van het lijstje.  Onze Vlaamse acteurs steken alsmaar vaker de grenzen over om elders te doen wat ze jaren zo goed deden bij ons : acteren voor een camera. Sinds Kevin Janssens als acteur grenzen verlegde in ‘D’Ardennen’, waren er andere grenzen die vanzelf wegvielen.  Hij heeft nog maar pas 2 Franstalige projecten achter de rug — één in Wallonië, ‘Tueurs’, een ander in Frankrijk, ‘Revenge’ — en volgende week staat hij op de set van de Nederlandse film ‘Catacombe’.

In Nederland speelt Kevin Janssens in ‘Catacombe’, een project waar heel wat om te doen is omwille van het thema, maar even goed omwille van de casting. ‘Catacombe’ moet een drama worden over gokschulden en matchfixing in de voetbalwereld.  Een thema dat zeker in Nederland heel actueel is sinds bekend werd dat Patrick Kluivert door gokschulden in de greep van de gokmaffia zit. Ook in ‘Catacombe’ komt een profvoetballer langzaam aan de grond te zitten. Als een matchfixingsyndicaat zijn gokschuld opeist, moet hij vechten voor zijn leven. De voetballer in kwestie heet in de film Jermaine Slagter en wordt gespeeld door Willem de Bruin, van ‘The Opposities’, een rapduo dat in 2013 zijn laatste album uitbracht en eigenlijk al een poosje inactief is.

vlnr. Actrice Liliana de Vries, Kevin Janssens, Victor D. Ponten, Glenn Helder en Willem de Bruin (foto Milan Van Dril – New AMS)

Voor Willem de Bruin wordt het zijn  speelfilmdebuut, net als voor oud-profvoetballer Glenn Helder, die het halverwege de jaren negentig zelfs tot de elftallen van Arsenal en Benfica schopte en 4 keer Nederlands international was.  Maar ook Kevin Janssens is een prima voetballer.  Dat konden we nog zien tijdens de bootbabbelshow van Gert Verhulst, waarin de betrokkenen zich prima vermaakten en ook het publiek af en toe iets te zien kreeg. Zoals een oefensessie van Royal Antwerp waarin Janssens liet zien dat hij beter met een bal uit de voeten kan dan zijn maatje Erik Van Looy.

Kevin Janssens en Victor D. Ponten (foto Milan van Dril)

Van Looy en Janssens spelen in hun vrije tijd trouwens samen in een ploegje dat de regisseur/quizmaster heeft opgericht en waar Antwerpse voetbaliconen als Rudi Smidts, Tomasz Radzinski, Jonas De Roeck en Darko Pivaljević ook deel van uitmaken. Op de persconferentie waarop de film werd aangekondigd poseerde Janssens met een keeperstruitje waarop de naam ‘Van Looy’ en het nummer 1.  Ziet er naar uit dat hij het doel zal verdedigen.

Kevin Janssens met het keeperstruitje waarop de naam van zijn goeie maat Van Looy. Benieuwd of zijn personage ook die naam draagt. (foto Milan van Dril)

In ieder geval ‘Catacombe’ oogt als een ambitieuze productie. Het scenario van Catacombe werd geschreven door van Victor D. Ponten en Mustafa Duygulu. Ponten voert ook de regie. Samen met Jim Taihuttu maakte hij in 2011 zijn regiedebuut met het veelgeprezen drama Rabat. ‘Catacombe’ is zijn solo-regiedebuut. De Director of Photography is Lennart Verstegen. (‘Rabat’, ‘Wolf’).

Even kennismaken met die Viktor D. Ponten?  Kan hoor.  De man heeft een website.

‘Catacombe’ wordt in juni 2018 in samenwerking met Paradiso Filmed Entertainment uitgebracht in de bioscopen. De film wordt geproduceerd door New Amsterdam Film Company, in coproductie met de NTRen Wrong Men met steun van het Nederlands Filmfonds, het NPO Fonds en het CoBO-Fonds. Catacombe komt tot stand in het kader van de Oversteek.

 

 

 

Glenn Helder (links) en Willem de Bruin (foto Milan van Dril)

 

 

 

 

Check Also

Veerle Baetens over haar rol in ‘Quitter La Nuit’!

Sinds het enorme succes van ‘The Broken Circle Breakdown’, waarin Veerle Baetens een van de …