Alex Verhaest over Society!

Alex Verhaest staat met haar kortfilm Society in de Nationale Competitie van het Brussels Short Film Festival! Society neemt het op tegen 36 andere ingezonden kortfilms!

In Society vertelt een kauw het verhaal van hem en zijn vier vrienden die samenwonen. Het zou een vredig leven zijn, ware het niet dat een zesde voortdurend probeert mee te doen. De vijf kennen haar niet, maar ze kennen elkaar ook niet echt. Maar wat voor de vijf acceptabel is, is dat niet voor de zesde. Hoe kunnen ze dit uitleggen aan de zesde?

Society is een metaforisch sprookje dat zich afspeelt in een post-klimaatramp. De hoofdrollen worden vervuld door de Noorse Ingrid Liavaag (Arctic Void), Idries Bensbaho (Cool Abdoul), Valentijn Dhaenens (Zeevonk), Anemone Valcke (Aller/Retour) en Andie Dushime (Lam Gods).

De film ging in première op het Kortfilmfestival Leuven en nam deel in de nationale competitie in de categorie fictie.

Society, short film by Alex Verhaest

Alex Verhaest is gericht op verhaal en wordt beïnvloed door cinema en videogames. Met elke nieuwe film duikt Verhaest in wat het betekent om films te maken in een post-Nintendo maatschappij met meerdere schermen.

Verhaest maakte eerder ook de kortfilm Nesting, deze kreeg een speciale juryvermelding op het Brussels Short Film Festival 2021. Alex verdiepte zich ook in creatieve videogames en maakte zo Ad Hominem. In de virtuele wereld worden spelers in de rol van personage De Verandering geplaatst. De keuzes die de speler maakt, bepalen of de wereld verandert in een utopie of dystopie. In de kies-je-eigen-avontuur-game moeten gamers zich een weg banen door een matrix van historische citaten over collectivisme, individualisme, progressief denken en conservatisme.

Society is te zien tijdens het BSFF op 29/04 en 03/05, tickets vind je hier.

Check Also

Mathias Sercu deelt trailer en poster van J’aime la vie!

Mathias Sercu stelt zijn debuutfilm als regisseur voor, met in de hoofdrollen Janne Desmet, Jurgen …