Adil El Arbi en Bilall Fallah verfilmen ’Black’ en ’Back’ van Dirk Bracke

EEN RAZEND ACTUELE FILM OVER JEUGDBENDES IN BRUSSEL

Op 23 juli start het jonge, beloftevolle regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah in hartje Brussel met de opnames van Black, een langspeelfilm gebaseerd op de populaire boeken ’Black’ en ’Back’ van jeugdauteur Dirk Bracke.  Later dit jaar komt hun eerste langspeelfilm ’Image’ uit.  Adil El Arbi en Bilall Fallah maakten dit jaar deel uit van de 14 van 14 die De Morgen presenteerde als de nieuwe talenten voor de toekomst uit verschillende branches.  Volgens Michaël R. Roskam, hun mentor, zijn zij filmmakers die hij vroeger dan laat in Hollywood verwacht.  Maar nu beginnnen ze dus binnenkort aan hun tweede langspeelfilm in Brussel.

’Black’ vertelt een rauw verhaal van een vijftienjarig meisje Mavela – zwart en lid van de gevreesde Brusselse jeugdbende “Black Bronx”. Ze wordt brutaal gedwongen om te kiezen tussen loyaliteit en liefde wanneer ze halsoverkop verliefd wordt op een Marokkaanse jongen uit de rivaliserende gang “1080”. Maar één ding leert Mavela snel: ‘Eens een bendelid, altijd een bendelid; bij de Black Bronx geraak je nooit meer weg.’

DE RAUWE WERELD VAN DE

BRUSSELSE JEUGDBENDES

De film is een introductie in de meedogenloze wereld van de jeugdbendes. Een stadsfenomeen dat erg actueel is. De film ’Black’ is rauw, realistisch en tegelijk romantisch. Een herkenbaar drama over onmogelijke liefde. Gedurende 30 dagen strijkt de filmploeg neer in een aantal Brusselse wijken. De jonge acteurs werden allen via streetcasting gevonden.

 

Bilall Fallah ©Kurt Vandemaele – Cinevox

Het scenario werd geschreven door Nele Meirhaeghe (scenariste van o.a. ’Bo’, ‘Danni Lowinski’, ‘De Ridder’, ‘Loslopend Wild’, etc.), in samenwerking met Adil El Arbi en Bilall Fallah. Dit regisseursduo won eerder prijzen met hun kortfilm ’Broeders’ op het Filmfestival van Gent en het Internationaal Kortfilmfestival van Leuven. Bovendien kregen ze ook de VAF Wildcard voor fictie waarmee ze hun eerste langspeelfilm ’Image’ maakten (releasedatum 5 november), ook al een film die zich afspeelde in bepaalde probleemwijken van Brussel. ’Black’ wordt hun tweede langspeelfilm.

Adil El Arbi ©Kurt Vandemaele – Cinevox

 

De makers werden gecoacht door regisseur Hans Herbots, die eerder met de film ’Bo’ al een ander verhaal van Dirk Bracke (‘Het Engelenhuis’) adapteerde voor Caviar. ’Black’ is een productie van Caviar (producers Ivy Vanhaecke en Charlotte Van Hassel), in co-productie met Climax Films en in samenwerking met a team productions.

De film wordt gerealiseerd met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds, de Belgische Tax Shelter, het Mediaprogramma van de Europese Unie, Bruxellimage en Le Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel van de Franse Gemeenschap. ’Black’ kan eveneens rekenen op de steun van Telenet, Eén en RTBF. Filmverdeler Kinepolis Film Distribution (KFD) brengt de film in de bioscoopzalen in 2015.

EEN DRUKKE ZOMER VOOR CAVIAR

Deze zomer filmt Caviar ook de debuutlangspeelfilms ‘Paradise Trips’ van Raf Reyntjens en ‘Alles voor Lena’ van Lukas Bossuyt. Op 17 september 2014 komt de langspeelfilm ‘Plan Bart’ in de bioscopen, de debuutfilm van Roel Mondelaers, en is ook de 9-delige tv-reeks ’Amateurs’ van Frank Van Passel te zien op VTM.

ZIE OOK : 

2014 wordt het jaar van Adil El Arbi

Adil en Bilall willen iets doen aan het imago van de allochtonen

Adil en Bilall draaien een film

Hakuna verzorgde de casting van ’Black’

De teaser van ’Image’

Adil en Bilall in het bioscoopjournaal van Cinevox

Wie is het brein en wie de muscles bij Adil en Bilall?

Adil en Bilall zijn ongeduldig

Laura Verlinden werkt graag met Nabil Mallat in ’Image’

Het verhaal van ’Image’

’Image’ wordt ook al een urban thriller

’Image’ is een film met een boodschap

De muziek is van groot belang

’Image’ is een lowbudgetfilm

Adil en Bilall met Laura Verlinden Kubrick achterna

Waar gaan we ’Image’ zien?

 Adil en Bilall over hun film ’Broeders’

Check Also

Bekijk de trailer van Het Smelt!

Het Smelt, het pakkende speelfilmdebuut van Veerle Baetens, geeft vandaag de officiële trailer en filmposter …