Adil El Arbi en Bilall Fallah over ‘Black’


Adil El Arbi
en Bilall Fallah zijn misschien wel de meest opvallende Vlaamse filmmakers van het afgelopen jaar.  De enigen onder de Vlaamse filmmakers die in de voorbije maanden echt wisten te verrassen met een film voor het brede publiek, dat zeker. Oké, ze hadden het voordeel dat ze geen hoog gespannen verwachtingen hoefden waar te maken, maar even goed moesten ze gigantisch veel obstakels overwinnen. Zo hadden ze voor ‘Image’ nauwelijks een budget, en hoe tolerant wij Vlamingen ook denken te zijn, deze jongens hadden sowieso af te rekenen met het vooroordeel dat iemand met een Marokkaanse achtergrond bij ons nog nooit een film van betekenis had gemaakt.  In ieder geval, geen vooroordeel dat hen kon tegenhouden.  Adil werd tussendoor nog vlug eens ‘Slimste Mens’ en intussen zijn beide jongens ook in dienst bij Woestijnvis.  En dit keer doen ze het ook met een echt budget. Er staat dus veel meer op het spel.  Ze baseerden hun verhaal voor de film op de boeken ‘Black’ en ‘Back’ van Dirk Bracke.

‘Black’ is een Caviar productie, door Charlotte Van Hassel en Ivy Vanhaecke en Frank Van Passel geproduceerd. Aanvankelijk zou Hans Herbots de film regisseren. Hij had eerder al met Nele Meirhaeghe op het script gewerkt. Voor de uitvoerende productie werden Hendrik Verthé en Kobe Van Steenberghe, de eerdere producers van ‘Image’,  ingehuurd.

Mede via Hakuna Casting verzamelden Adil en Bilall een jonge, onbekende cast, die grotendeels Franstalig is, om een liefdesverhaal te draaien dat zich in een Brusselse bendeoorlog afspeelt.

Op 11 november komt hun tweede langspeler uit.  Maar natuurlijk kunnen wij niet zolang wachten om al enig nieuws mee te geven. Daarom laten  we  beide heren aan het woord met een interview dat we vorig jaar tijdens de opnamen op de set afnamen.

Onder de foto ziet u tien items waarover we het met hen hadden. Nu ja, elf om precies te zijn.  De Cinevox Rocks is een bonus.

Adil en Bilall pitchen ‘Black’

Adil en Bilall in extase over hun acteurs

Adil en Bilall over de casting van hun film

 Adil en Bilall roken meteen het potentieel van dit project

Adil en Bilall vinden genre dé shit

Adil en Bilall draaien in het Frans

Adil en Bilall willen een film à la Scorsese maken

Het boek van een ‘white boy’

Met dank aan Hans Herbots

Adil en Bilall willen het maken in Hollywood

Adil en Bilall hadden clochards of terroristen kunnen zijn

Cinevox rocks!

Zie ook :

een eerste teaser van ‘Black’

Adil en Bilall verfilmen ‘Black’ en ‘Back’ van Dirk Bracke

 

En straks zijn ze ook in de running voor de Ensors met ‘Image’.  Interviews en beelden van die film zijn ook nog te bekijken :

de trailer van ‘Image’

Op de set van ‘Image’

75000 toeschouwers voor ‘Image’

 

 

 

 

Check Also

Programma BREEDBEELD bekendgemaakt!

Gisteren werd het programma van het festival bekendgemaakt. Van 2 t.e.m. 5 november nemen zij …