Adil & Bilall maken samen met Mathieu Mortelmans TERRORISTENJAGER!

From left: Mathieu Mortelmans, Lionel D. Adil El Arbi, Bilall Fallah
(c) Maurine Toussaint – VERSUS Production

Het Brusselse productiehuis Versus Production kondigde vandaag aan dat ze momenteel de serie TERRORISTENJAGER ontwikkelt, gebaseerd op de bestseller van Lionel D. en Annemie Bulté, Terroristenjager – In het hart van de Speciale Eenheden. Adil El Arbi & Bilall Fallah (Bad Boys For Life, Rebel) slaan opnieuw de handen in elkaar met Mathieu Mortelmans om de serie te regisseren na hun succesvolle samenwerking voor de serie Grond (2021).

Het boek, Terroristenjager – In het hart van de Speciale Eenheden (uitgeverij Lannoo) is mede geschreven door Lionel D., die 15 jaar bij de Speciale Operatie-eenheden van de federale politie werkte. Centraal staan de gebeurtenissen van 2015 in België. Toen bestormden de Speciale Eenheden een arbeiderswoning in Verviers, waar drie terroristen een aanslag voorbereidden . De daaropvolgende schietpartij kwam een week na de dodelijke Charlie Hebdo-aanslag; het was de voorbode van de golf van terreur die België en Frankrijk zou treffen.  In 2017 verliet Lionel D de interventiemacht en besloot hij zijn verhaal te vertellen. Het is een uitzonderlijke getuigenis, die je meeneemt achter de schermen van deze elite-politie-eenheid.

De adaptatie van het boek wordt ontwikkeld door drie co-scenaristen:  Kevin Meul, Domenico La Porta en Benjamin Sprengers.

Terroristenjager

Adil El Arbi en Bilall Fallah lichten hun interesse voor dit verhaal toe: “Tijdens onze geweldige samenwerking met Mathieu Mortelmans op de reeks “Grond” , was het meteen duidelijk dat we een gezamenlijke passie hadden voor de verfilming van het fantastische boek  “Terroristenjager” van Annemie Bulté. Het boek geeft een diepgaande inzicht in de strijd tegen terrorisme vanuit het standpunt van het interventieteam. Een onderwerp dat ons al jaren intrigeert. Samen met ex – hoofdinspecteur Lionel D. van het Speciaal Interventie Eskadron, op wie het boek gebaseerd is, willen we een menselijke kijk geven op de levens van onze speciale eenheden, de gebeurtenissen in Verviers en hun jacht op de Salah Abdelsam in de vorm van een rauwe, realistische, actie thriller reeks.”

Mathieu Mortelmans vult aan: “Samenwerken met mijn vrienden Adil en Bilall voelde vanaf het eerste moment heel goed aan. Vrij snel na “Grond” hebben we de hoofden bij elkaar gestoken om onze schouders te zetten onder een nieuw project. Onze gemeenschappelijke passie voor het spannende en waargebeurde boek “Terroristenjager” leek ons de ultieme kans om dit te doen. Het vertrouwen krijgen van Lionel D. en Annemie Bulté om dit verhaal te regisseren voelt als een privilege. Ik kijk er enorm naar uit om een spannend maar ook realistisch portret te maken van deze mensen maar ook om de coulissen te tonen van deze bijzondere risicovolle operaties”

Jacques-Henri Bronckart van Versus Production (No Man’s Land, Nobody Has to Know) is enthousiast om met dit geweldige team samen te werken: “Met de opening van het proces over de terroristische aanslagen in België zijn we ervan overtuigd dat dit bekende verhaal vanuit een totaal onbekend standpunt moet worden verteld. Het vertrouwen van Lionel D, een voormalige speciale politieagent, is een grote troef om in de wereld van deze mannen te duiken, die bovenal mensen zijn en niet helemaal voorbereid om de gevolgen van dit meest bloedige geweld onder ogen te zien. Werken met dit geweldige en getalenteerde team is super spannend en belooft een sterke en gedurfde tv-serie te worden. ”

De opnames van TERRORISTENJAGER zouden moeten plaatsvinden in 2024

Check Also

Ontdek de internationale trailer van ‘Vos & Haas redden het bos’!

Op zondag 18 februari vond de wereldpremière van de Belgische animatiefilm ‘Vos en Haas redden …