Adil & Bilall in Cannes!

Adil & Bilall palmden de nacht van donderdag 26 op vrijdag 27 mei de rode loper van Cannes in op de wereldpremière van Rebel.

Rebel, de nieuwste film van Belgisch regisseursduo Adil & Bilall, ging vorige week in première op het Filmfestival van Cannes. Samen met de hoofdacteurs Aboubakr Bensaïhi, Amir El Arbi, Lubna Azabal en Tara Abboud deden de regisseurs daar befaamde ‘montée des marches’ naar het Palais des Festivals.

Enkele uren daarvoor spraken we hen kort en teasden ze al even naar de film. Bij ons komt de film in oktober in de zalen, uiteraard krijgen jullie tegen dan veel meer interviews te zien met cast en crew.

Première REBEL
Foto: KFD

El Arbi en Fallah mochten de allerlaatste Belgische première van deze legendarische 75ste editie voor hun rekening nemen, net na de wereldpremière van Close van Lukas Dhont. Eerder volgden ook al Tori et Lokita van de gebroeders Dardenne en The Eight Mountains van Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch.

Rebel is een productie van Bert Hamelinck en Dimitri Verbeeck voor Caviar. Naast Adil en Bilall, schreven ook o.a. Kevin Meul en Jan Van Dyck mee aan het scenario. Robrecht Heyvaert tekende voor de fotografie, terwijl Hannes De Maeyer, Oum en Bakr instonden voor de originele score. De choreografie in bepaalde scènes is van Sidi Larbi Cherkaoui.

Synopsis:

Na de dood van zijn vader zoekt Nassim, een 13-jarige Marokkaanse jongen, naar een eigen identiteit. Zijn moeder Leila probeert hem angstvallig weg te houden van zijn oudere broer Karim, een lokale dealer en gangster. Ondanks zijn jonge leeftijd moet Nassim beslissen hoe de rest van zijn leven er zal gaan uitzien.

Rebel is een Caviar productie, in coproductie met Beluga Tree, Calach Films & Le Collectif 64, en komt tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon, Screen Flanders, Région de Bruxelles-Capitale via screen.brussels, Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel de la Fédération Wallonie-Bruxelles, La coopération belge au développement, Sabam for Culture, Luxembourg Film Fund, Royal Film Commission – Jordan (RFC), Creative Europe Programme – MEDIA of the European Union, Eurimages, VRT, RTBF (Télévision belge), VOO & Be tv, Telenet, Streamz, Just Entertainment, Bac Films, Canal+, Cine+, Tax Shelter van de de Belgische Federale Overheid door Caviar Film Financing en Kinepolis Film Distribution (KFD).

De internationale verkoop is in handen van Wild Bunch International. Kinepolis Film Distribution (KFD) brengt de film naar de Belgische zalen op 5 oktober 2022.

Check Also

‘Back To Black’ en Hooverphonic in de Roma!

In juli is het exact 13 jaar geleden dat we afscheid namen van één van …