Acteur en regisseur Bouli Lanners krijgt carte blanche op het BRIFF 2019

Bouli Lanners, nog relatief onbekend in Vlaamse contreien, is een Luikse acteur en regisseur met een grote bekendheid over de taalgrens en ook in Frankrijk. In maart was hij te zien in de hoofdrol van C’est ça, l’amour, de nieuwste film van Claire Burger. Daarnaast speelde hij onder andere in De rouille et d’os van Jacques Audiard met Matthias Schoenaerts, waarvoor hij een Magritte als beste bijrol won, Je suis mort mais j’ai des amis, met Wim Willaert en Tueurs aan de zijde van Kevin Janssens. Ook met de films die hij zelf regisseert, zoals Les premiers, les derniers, won hij al heel wat prijzen. Naast acteur en regisseur is Bouli Lanners ook een fervente activist voor een beter klimaat.

Voor deze tweede editie van het BRIFF, het Brussels International Film Festival dat van 20 tot 29 juni loopt, zochten de organisatoren een bekend iemand die bovenaan op de affiche kon prijken en die symbool staat voor standvastigheid, moed en openheid. Dat bracht hen algauw bij Bouli Lanners en ze gaven hem de kans om in alle vrijheid vijf films samen te stellen. Als openlijk tegenstander van kernenergie besloot Lanners aan de hand van zijn keuze de noodzaak en urgentie om de klimaatverandering te bestrijden in een helder daglicht te stellen.
Hoe stappen we als maatschappij uit kernenergie? Is een stop van de economische groei nodig om het klimaat te redden? Het zijn maar een paar van de brandende vragen die tijdens deze tweede editie van het festival aan bod zullen komen. En er kan met Bouli Lanners over gedebatteerd worden op 22 juni.

Alle info over het festival vind je hier.

Check Also

Jasper Nijsmans benoemd tot Hoofd Promotie Vlaams Audiovisueel Fonds!

Het bestuur van het Vlaams Audiovisueel Fonds heeft de aanstelling goedgekeurd van de nieuwe leidinggevende …