Prins Laurent, Erik Van Looy en Kamal Kharmach openen het Jeugdfilmfestival

Op zondagnamiddag 19 februari is in HETPALEIS de 29ste editie van het Jeugdfilmfestival geopend met de prestigieuze première van de Nederlands-Belgische avonturenfilm ‘Storm: Letters van vuur’ van Dennis Bots. Naast de festival-peters Erik Van Looy en Kamal Kharmach en regisseur Dennis Bots en castleden Davy Gomez en Juna de Leeuw, ging ook Prins Laurent met zijn gezin naar de film kijken.

Festival-peter Kamal, ooit nog jeugdmonitor van het festival geweest en al tien jaar actief binnen de organisatie, mocht het festival officieel openen. Met ‘Jabbadabadoe : Mondjes toe’ en enkele grapjes over zijn co-peter Erik Van Looy, maakte Kamal meer dan 500 kinderen en hun ouders en grootouders warm voor de openingsfilm ‘Stom : Letters van Vuur’.

Van Looy benadrukte nog even het belang van films en het Jeugdfilmfestival en zei dat hij alles uit het leven geleerd had door naar films te kijken. “Je kan wegdromen in een wereld van verbeelding en even ontsnappen uit de dagelijkse sleur’. Van Looy was ook erg onder de indruk van de volle enthousiaste zaal. Voor Prins Laurent is het de tweede maal dat hij de opening van het Jeugdfilmfestival bijwoont.

Prins Laurent en zijn gezin woonden al voor de tweede keer de opening van het Jeugdfilmfestival bij. En ook Erik Van Looy en Kamal Kharmach zijn er graag bij. (foto Max Van Sande)

Na de officiële kick-off volgde nog een gezellige receptie. Volgende week staan er een heleboel schoolvoorstellingen op het programma.
In Brugge, in Cinema Liberty, gaat de film ook zaterdag 24 februari in première en nadien in Gent en Kortrijk.

Het publiek kan tijdens de krokusvakantie, vanaf 25 februari tot en met 5 maart, naar een unieke programmatie van films voor de allerkleinsten tot tieners in het Cut the Crap-programma.

 

‘Storm: Letters van Vuur’, een Nederlandse film met onder meer Peter Van den Begin en Tibo Vandenborre, vertelt het verhaal van de twaalfjarige Storm, die zijn vader wil redden van de brandstapel. Vanaf 1 maart 2017 verdeelt Jekino de film in België.

 

Het Jeugdfilmfestival kan je bezoeken t.e.m. 5 maart 2017. Het festival loopt in 4 steden: Antwerpen, Brugge, Gent en Kortrijk. www.jeugdfilmfestival.be

Check Also

Titus De Voogdt en Hans Buyse over ‘Zodiac’!

Recent staken Titus De Voogdt (‘King of the Belgians’, ‘The Barefoot Emperor’) en Hans Buyse …