‘My First Highway’ in première in Gent en Rome : bekijk hier de trailer!

Het langspeeldebuut van regisseur Kevin Meul gaat in wereldpremière op het Film Fest Gent op 12 oktober.  Een indrukwekkend langspeelfilmdebuut, dat kunnen we u nu al verklappen. Het verwondert ons dan ook niet dat de film ook geselecteerd is voor het Filmfestival van Rome, waar de film zijn internationale première zal beleven.
Ontdek nu de trailer van dit toch wel behoorlijk volwassen coming-of-age drama.

KLIK HIER om de trailer te bekijken

Kevin Meul won in het verleden reeds verschillende prijzen. Zijn eerste kortfilm ‘Het Bijzondere Leven van Rocky De Vlaeminck’ behaalde o.m. de hoofdprijzen op de internationale filmfestivals van Chicago, Seattle en Valladolid. En ook ‘Cadet’ legde een heel mooi festivalparcours af.

De internationale première van ‘My First Highway’ vindt een paar dagen later plaats op het Internationaal Filmfestival van Rome (13-23 oktober 2016). De film wordt er in de Alice nella città Competitie vertoond.

Meuls film is één van de 12 internationale titels geselecteerd voor de Young Adult Competitie van Alice nella città, dat zich toespitst op films voor kinderen en jongeren. Een jury van zo’n 30 jongens en meisjes tussen 14 en 18 jaar zullen de films beoordelen.

‘My First Highway’ is een coming-of-age drama, waarin Benjamin (16) op vakantie in Spanje verliefd wordt op een Vlaams meisje. Annabel is mooi en intrigerend, maar kan hij weerstaan aan het avontuur waarin ze hem meesleurt?

De hoofdrollen zijn weggelegd voor de jonge Aäron Roggeman (Benjamin) en Romy Louise Lauwers (Annabel). De rest van het gezin wordt vertolkt door Mathias Sercu, Natali Broods en Charlie Vanhoof. Ruth Becquart speelt de moeder van Annabel.

 

Menno Mans tekende voor de fotografie van ‘My First Highway’, terwijl de montage in handen was van Thomas Pooters en Kevin Meul, onder supervisie van David Verdurme. Producenten zijn Mariano Vanhoof en Geoffrey Enthoven voor het Gentse productiehuis Fobic Films (‘Hasta la vista’, ‘Broer’) in coproductie met CTM Pictures.  De film kon rekenen op steun van het VAF, Screen Flanders, het Stap programma van Telenet, het Nederlands Filmfonds en de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale overheid. ‘My First Highway’  wordt verdeeld door Paradiso Filmed Entertainment.

Check Also

Opnames ‘Patsers’ gaan 22 juli 2024 van start!

De opnames van de film ‘Patsers’ gaan vanaf 22 juli van start in Antwerpen. Ook …