Help! Er komt echt een langspeelfilm van de Romeo’s!

We durfden nog te hopen dat het om een misverstand ging, toen hun fanblad Het Laatste Nieuws het nieuws lekte, maar voor één keer blijken we te moeten geloven wat daar te lezen stond : De Romeo’s gaan een film maken.  Naast hun drukke agenda van optredens, worden de heren van De Romeo’s deze zomer ook verwacht op de set van hun eerste langspeelfilm, ‘H.I.T.’ De cast van H.I.T. is inmiddels zo goed als volledig.

De Romeo’s, dat zijn Chris Van Tongelen, Davy Gilles en Gunther Levi.  De heren zingen. En ze dragen altijd dezelfde pakjes.  Meer kunnen en willen we er niet over zeggen.  Gezien we vriendelijk moeten blijven. En hetzelfde geldt voor heel veel van de andere acteurs en artiesten die deel uitmaken van de cast : Marijn De Valck, Ann Ceurvels, Kurt Defrancq, Aiko Vanparys, Annelies Boel, Linde Carrijn, Sasha Rosen, Lindsay (De Bolle), Sergio (Serge Quisquater), Nicole & Hugo, Jan Smit, Jan Kriekels en Belle Perez.

Voor velen onder hen wordt dit hun acteerdebuut, zo lezen we in de persmededeling. We kunnen het haast niet geloven. De regie van de film is in handen van Matthias Temmermans, bekend van meesterwerken als ‘Plop En Het Vioolavontuur’, ‘K3 En De Kattenprins’ en ‘Mega Mindy vs Rox’. Release in de bioscopen is voorzien voor het voorjaar van 2017.
De film wordt een actiekomedie — we moeten nu al lachen — voor  het hele gezin waarin Chris, Davy en Gunther als zichzelf te zien zullen zijn, maar dan net ietsje anders. Het decor van de film is de leefwereld van De Romeo’s. De opnames vinden plaats van 27 juli tot 31 augustus. Uiteraard houden we u hier op Cinevox op de hoogte.

‘Met geweldig veel goesting beginnen we binnenkort aan de opnames van onze eerste langspeelfilm. We kijken er enorm uit naar om samen met een hele hoop van onze muzikale vrienden op de set te staan. Niet enkel als artiest, maar ook als acteur. Laat dit uniek avontuur maar snel beginnen!’ aldus Chris Van Tongelen.

Dit is de synopsis van het verhaal.  Want jawel, er is een verhaal. Het gaat uiteraard over De Romeo’s. Fictie, want het gaat niet goed met hen. Vooral Chris krijgt het op zijn heupen wanneer Davy voor de zoveelste keer te laat opdaagt op een concert waar ook andere zangers op de affiche staan. Wanneer één van de artiesten vlak voor zijn optreden wordt aangevallen, probeert Davy de aanslag te verijdelen. Chris en Gunther zijn verbaasd over zijn interventie en eisen een verklaring. Davy neemt hen mee naar zijn huis en toont daar zijn wapenarsenaal wat als bewijs moet gelden voor het feit dat hij al een tijdje undercover agent is binnen de HIT-missie. Meer wil hij daarover niet kwijt. Maar voor Chris is dit het bewijs dat Davy niet meer met zijn hart bij De Romeo’s is. Hij wil dan ook dat De Romeo’s ermee ophouden. En dat net aan de vooravond van het Europees Schlager Festival…

De film wordt geproduceerd door Zodiak Belgium uit Lint. Het bedrijf produceert o.a. de tv-programma’s ‘De Buurtpolitie’, ‘Duts’, ‘Rijker dan je Denkt’, ‘Mijn Pop-Up Restaurant’ en ‘Liefde Voor Muziek’. Kinepolis Film Distribution (KFD) brengt de film in het voorjaar van 2017 in de Vlaamse bioscoopzalen. U hebt dus nog tijd om te vluchten.

Check Also

De nieuwe documentaire van Johan Grimonprez naar Sundance!

Soundtrack to a Coup d’Etat, de nieuwe documentaire van Johan Grimonprez, is geselecteerd voor de …