‘Alles moet weg’ van Jan Verheyen in KASKcinema

Samen met KASKcinema zet Film Fest Gent het nieuwe filmjaar in met een tweede editie van GOLDMINETIES, een focus op de beste films van de jaren 90. Naast werk van de Coens, Lars von Trier, Pakula en Spike Lee, is er ook een vertoning van ‘Alles moet weg’ van Jan Verheyen, met Peter Van den Begin en Stany Crets.   Wellicht lang geleden dat u die op groot scherm hebt gezien.  Maar de plaatsen zijn gegeerd.  Dus maar beter reserveren.

 

Tony, een mislukt student rechten, besluit om verkoper te worden, verkoper van lucht. Met een gammele bestelwagen vertrekt hij op een toscht door het Vlaamse land. Onderweg ontmoet hij Andreeke, een vrijgevochten motorrijder én kruimeldief. Ze sluiten vriendschap en worden partners in crime.

In 2005 noemde Focus Knack Alles Moet Weg ‘de beste film van Jan Verheyen’. Vóór de Team Spirits, de Vermists en de Kampioenen maakte Verheyen deze kleine, komische en ontroerende film. Charismatische sterren van dienst zijn Stany Crets en Peter Van den Begin (en hun chemistry) en een jonge Bart De Pauw.

 

Reserveren kan via deze link

Zie ook :

Acteurs uit Jan Verheyen-films over hun favoriete Jan Verheyen-film

Jan Verheyen en zijn overpeinzingen bij de overgang

Check Also

The Last Front onthult trailer!

The Last Front, het pakkende speelfilmdebuut van Julien Hayet-Kerknawi, lanceert vandaag de officiële trailer. Het …