’82 Dagen in April’ geselecteerd voor het Filmfestival van Montreal

 


BRUSSEL/MONTREAL, 30 juli 2013. ‘82 dagen in april’, het speelfilmdebuut van Bart Van den Bempt is uitgenodigd voor de Competitie voor Eerste Films op het Montreal World Film Festival. Het debuut gaat er in wereldpremière en maakt zo kans op de Gouden Zenith. De 37e editie van het filmfestival van Montreal vindt dit jaar plaats van 22 augustus t.e.m. 2 september.


In ‘82 dagen in april’ volgen we Herman en Marie, een koppel vijftigers.Zij komen aan in Istanbul om er de rugzak van hun overleden zoon op te pikken. Wanneer ze door zijn spullen gaan, vinden ze een dagboek van zijn reis door Turkije. Herman besluit om het laatste spoor van hun zoon te volgen en overtuigt zijn vrouw hem te vergezellen naar een voor hen onbekend deel van de wereld in een poging loutering te vinden.

De hoofdrollen worden vertolkt door Marc Peeters en Karen Vanparys, die met deze film haar comeback maakt. Het camerawerk is van Rik Zang, terwijl Dieter Diependaele voor de montage instond. De muziek is van de Noorse trompettist Arve Henriksen, die later deze zomer te gast is op Jazz Middelheim in Antwerpen. Bart Van den Bempt schreef het scenario van de film.

82 dagen in april’ is een productie van Ellen De Waele voor Serendipity Films, de productiemaatschappij die bekendheid verwierf dankzij de voor een Oscar genomineerde korte film ‘Dood van een schaduw’ van Tom Van Avermaet, en een aantal prijswinnende documentaires zoals ‘Grande Hotel’ van Lotte Stoops en ‘Epilogue’ van Manno Lanssens. Nederlandse coproducent van ‘82 dagen in april’ is Stienette Bosklopper van Circe Films. Geassocieerd producent in Turkije is Serkan Cakarer van +90 Film Production.

Op 6 augustus maakt het Wereldfilmfestival van Montréal zijn volledige programma bekend, inclusief de titels die dit jaar zullen meedingen voor de Grand Prix des Amériques in de Officiële Wereldcompetitie.

’82 dagen in april’ kon rekenen op steun van het VAF.

(foto’s Annelies Maes)

Zie ook :

Interview Karen Vanparys

Interview Bart Van den Bempt

Karen Vanparys over 2013

Bart Van den Bempt over 2013

82 Dagen in April in het bioscoopjournaal

Bart Van den Bempt op de set

 

Check Also

Eerste editie van KINOLATINO gaat van start!

Van 23 tot en met 31 mei 2023 vindt de eerste editie plaats van KINOLATINO, …