Johan Heldenbergh naast Jessica Chastain in ‘The Zookeeper’s Wife’

Johan Heldenbergh is dus filmacteur, zoals hij ons nog maar net vertelde in een interview naar aanleiding van ‘Le tout nouveau testament’.  Eventjes geen theateracteur meer.  Hij had er toen al gerust mogen aan toevoegen waarom.  Heldenbergh gaat immers een hoofdrol spelen in een Hollywoodfilm, ‘The Zookeeper’s Wife’.  En wat een hoofdrol! Hij speelt de echtgenoot van Jessica Chastain. (‘Interstellar’, ‘The Most Violent Year’ en ‘The Tree of Life’)  Ook Daniel Brühl (‘Goodbye Lenin’, ‘Inglourious Basterds’ en ‘Rush’) zal in de film te zien zijn.

‘The Zookeeper’s Wife’ is gebaseerde op het gelijknamige boek van de Amerikaanse schrijfster Diane Ackerman en gaat over een Dr. Jan Zabinski en zijn vrouw Antonina.  Hij was de directeur van de dierentuin van Warschau die tijdens de Tweede Wereldoorlog honderden Joden en ook veel an zijn dieren van een gewisse dood wist te redden.

De film zal geregisseerd worden door een vrouw, de Nieuw-Zeelandse Niki Caro die in haar eerdere films ‘Whale Rider’ en ‘North Country’ de actrices Keisha Castle-Hughes, Charlize Theron en Frances McDormand naar een oscarnominatie leidde.

Johan Heldenbergh was eerder dit jaar ook al in de Franse film ‘La résistance de l’air’ te zien. De opnamen van ‘The Zookeeper’s Wife’ zouden in het najaar moeten plaatsvinden. De release van de film is voorzien voor 2016.

Zie ook : 

Johan Heldenbergh is filmacteur

Johan Heldenbergh over ‘Le tout nouveau testament’

Check Also

‘Back To Black’ en Hooverphonic in de Roma!

In juli is het exact 13 jaar geleden dat we afscheid namen van één van …