De trailer doet verlangen naar ‘Will Tura, hoop doet leven’

Donderdag 14 juni 2018 — Op zaterdagavond 8 september gaat de documentaire ‘Will Tura, hoop doet leven’ van Dominique Deruddere in een productie van Jean Kluger in wereldpremière in Oostende.  De film schetst een beeld van Will Tura (77) als onvermoeibare werker en zanger.  Een rasperformer wiens leven niet altijd over rozen is gegaan, maar die langzaam maar zeker naar de top is geklommen. De film wordt voorgesteld in het Kursaal van Oostende  in aanwezigheid van Will Tura en tal van andere gasten tijdens de twaalfde editie van Filmfestival Oostende. De ticketverkoop is intussen gestart en loopt heel vlot. Maar wie er niet bij kan zijn in Oostende, hoeft niet te wanhopen, want vanaf 12 september brengt Kinepolis Film Distribution (KFD) de film ook in het reguliere bioscoopcircuit uit. 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=1jveh7uAbkU

Jean Kluger, die 50 jaar lang Wills producer en uitgever was, heeft regisseur Dominique Deruddere gevraagd om zijn visie over de artiest te verfilmen.

‘De Keizer van het Vlaamse lied’ is erg gesteld op zijn privacy, maar in deze film wordt aan de hand van privé foto- en filmmateriaal voor het eerst een beeld geschetst van de persoonlijke kant van de artiest.  Het resultaat is een compromisloos beeld van ’s mans rijkgevulde leven dat off screen wordt verteld door Jan Decleir.

Samen met Myriam Dekoster, die al tientallen jaren met Jean Kluger en Will Tura samenwerkt, schreef Dominique Deruddere het scenario van ‘Hoop doet leven’ .  De productie is in handen van Jean Kluger, Isabelle Baele en Steven Borgerhoff.

Wie er nog de 8ste bij hoopt te zijn, zal zich moeten reppen. Via deze link kan je nog tickets kopen: https://www.ticketmaster.be/event/29083?language=nl-be

Check Also

Op de set van Zeevonk!

Zeevonk gaat binnenkort in première en jij kan er bij zijn. Neem bij ons alvast …