‘Young Hearts’ wint de Cannes Écrans Juniors Prijs voor Jongeren 2024!

Zonet werd bekend gemaakt dat ‘Young Hearts’, het debuut van Anthony Schatteman, de Juryprijs van Cannes Ecrans Juniors gewonnen heeft. ‘Young Hearts’ kende zijn wereldpremière op het filmfestival van Berlijn en was deze week ook geselecteerd voor de Cannes Ecrans Junior, een parallel programma van het filmfestival van Cannes, waar een selectie van internationale speelfilms vertoond worden die interessant zijn voor jongeren. Aan de hand van een selectie van internationale films, maken jongeren kennis met maatschappelijk relevante thema’s en nieuwe werelden. 

Anthony Schatteman

De film ‘Young Hearts’ werd vorige week driemaal vertoond in aanwezigheid van de regisseur Anthony Schatteman en komt in België uit op 18 december en wordt verdeeld door Kinepolis Film Distributie .De Franse distributeur Epicentre brengt Young Hearts ook eind 2024 uit in de bioscoop.

Deze young adult-film gaat over de overweldigende kracht van de eerste verliefdheid. Elias (14) voelt zich aangetrokken tot zijn nieuwe buurjongen Alexander (14). Hij beseft al snel dat hij voor het eerst écht verliefd is. De gesprekken met zijn vrienden en familie brengen meer vragen dan antwoorden met zich mee. Verward door zijn ontluikende gevoelens, zoekt hij duidelijkheid en meer toenadering tot Alexander.

De hoofdrollen worden vertolkt door nieuwkomers Lou Goossens en Marius De Saeger, met belangrijke bijrollen voor Geert Van Rampelberg en Emilie De Roo. De productie is van Xavier Rombaut voor Polar Bear, in coproductie met het Belgische Kwassa Films en het Nederlandse Family Affair Films.

Young Hearts kwam tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds. Daarnaast investeerde ook het economisch fonds Screen Flanders in de film.

Check Also

Het Belgische programma op BRIFF 2024!

De 7de editie van het Brussels International Film Festival (BRIFF) vindt plaats van 25 juni …