Luc Vrydaghs over ‘Thank God For The Gift’!

In zijn documentairefilm ‘Thank God For The Gift’ gunt Luc Vrydaghs ons via een geweldige invalshoek, met tientallen interviews en bergen archiefmateriaal, een blik op het veelbewogen leven van de mediagenieke figuur Jan Hoet. Zelf groeide ik als tiener op in de stad Gent, waar dankzij deze charismatische, maar evenzeer ook omstreden kunstpaus, de gekste dingen gebeurden. Tarzans kreet weerklonk telkens er een kind werd geboren. Zuilen werden in ham ingepakt tot maden ze omtoverden tot levende zuilen. Eén hoog, boven een kruispunt, dobberden naakte vrouwen als zeemeerminnen in een glazen bad. Ook op zijn kunstinitiatief Chambre d’Amis werd massaal door jonge kunstenaars gereageerd met hun versie Antichambres. De stad ademde één en al kunst. Toen ik recent ‘Thank God For The Gift’ zag, leerde ik toch nog immens veel bij over dit illustere personage en zijn schaduwzijde. Tijdens #FFO24 ging de film in avant-première en had ik de gelegenheid om er met Luc Vrydaghs dieper op in te gaan.

De film is ook morgen, 22 maart 2024, te zien op Docville te Leuven, in aanwezigheid van de regisseur.

Verder staan er nog twee avant-première op de agenda:
– 1 april in Sphinx te Gent, in aanwezigheid van Luc Vrydaghs en Kris Martin, gemodereerd door Lieven Vandenhaute
– 2 april in Bozar (in Galleries), in aanwezigheid van Luc Vrydaghs.

Dan volgen nog enkele speciale vertoningen:
– 3 april in Lumiere te Antwerpen: in aanwezigheid van Luc Vrydaghs en Marianne Hoet, gemodereerd door Piet Piryns
– Lumiere Brugge – NOG GEEN DATUM – in aanwezigheid van Luc Vrydaghs en Dorian van der Brempt
– 15 april in De Cinema te Antwerpen: met inleiding en nagesprek door Bart De Baere, Luc Tuymans en Annie-Mie Van Kerckhoven.

Vanaf 3 april loopt hij in Sphinx te Gent.

Andere de zalen die de film ook zullen vertonen: Buda Kortrijk, Cinema Zed Leuven, Cinema Storck, Sphinx Cinema, Lumière Brugge, Lumiere Mechelen, Lumiere Antwerpen, De Cinema, Filmhuis Mechelen, CInema Albert, CC Strombeek, CC Het Bolwerk.

Check Also

Bioscoopjournaal: Regisseur Adil El Arbi over ‘Bad Boys Ride or Die’!

Deze maand gingen we in gesprek met regisseur Adil El Arbi over de nieuwe Bad …