The Broken Circle Breakdown verslaat Titanic

Dat het kijkerspubliek ’The Broken Circle Breakdown’ kon smaken, is intussen genoegzaam gebleken, maar zoals we hier eerder meegaven is het publiek ook dol op de muziek uit de film.  Niet alleen waren de zaalconcerten die Johan Heldenbergh en Veerle Baetens gaven met de muzikanten die verantwoordelijk waren voor de opnamen van de muziek een geweldig succes, intussen is de band ook één van de headliners op het muziekfestival van Dranouter van deze zomer.  Het concert daar kan eigenlijk al niet meer mislopen.  Want iedereen wil de muziek horen.  Dat blijkt nu ook uit de verkoop van de muziek.

Althans… de soundtrack van ‘The Broken Circle Breakdown’, de film van Felix van Groeningen die binnenkort ook op het Festival van Berlijn te zien is, heeft het record van ‘Titanic’ qua aantal opeenvolgende weken op #1 in de Ultratop gebroken.

Vandaag staat voor de negende opeenvolgende week de bluegrass-soundtrack van ‘The Broken Circle Breakdown’ op #1 in de Vlaamse hitlijsten. De soundtrack van ’Titanic’ stond in 1998 acht opeenvolgende weken op de eerste plaats.

‘Dat de meest verkochte CD van 2012 in België een bluegrass-soundtrack is, is  op zijn zachtst gezegd heel bijzonder,’ zo luidt het in een officieel persbericht dat zowel door de filmdistributeur KFD, het VAF en Sarah Lauwers van het pr-bureau Burie&Burie is verstuurd. ‘Uitzonderingen niet te na, zijn soundtracks zelden commercieel succesvol. In België, in tegenstelling tot onze buurlanden, is bluesgrass nooit populair geweest. Dat de combinatie van soundtrack en bluegrass weken aan een stuk de charts beheerst, tart alle logica van de muziekindustrie.’

Zie ook :

de acteurs over de muziek van ’The Broken Circle Breakdown’

Veerle Baetens over het concert

Veerle Baetens over de muziek

Felix Van Groeningen : de muziek is pakkend

 

Check Also

Inhuldiging muurschildering en nieuwe Chantal Akermandreef!

Chantal Akerman in de kijker: De Stad Brussel wijdt een fresco en een steegje in …