’The Broken Circle Breakdown’ nu ook in het Duits : Der gebrochen Kringel ist ausgefallen

BRUSSEL, 11 januari 2013. Na de eerdere selectie voor het Filmfestival van Berlijn is Felix van Groeningens vierde speelfilm ‘The Broken Circle Breakdown’ nu ook verkocht aan Duitsland en Oostenrijk. Het meeslepende melodrama werd aangekocht door Pandora Film, een van de belangrijkste Duitse distributeurs, die de film vanaf april in een Duitse versie uitbrengt. De internationale carrière van de film is hiermee gelanceerd.

 

Vrijdag 8 februari kent ‘The Broken Circle Breakdown’ zijn internationale première op de Berlinale in de Panorama-sectie, waar eerder ook Michaël R. Roskams ’Rundskop’ werd vertoond. Sinds zijn start op 10 oktober draait ‘The Broken Circle Breakdown’ nog steeds in de Belgische bioscopen en wist de film al zo goed als 370.000 bezoekers naar de zalen te trekken. Na acht weken staat de soundtrack van de film ook nog altijd op de eerste plaats in de Ultratop.

 

‘The Broken Circle Breakdown’ vertelt het verhaal van Elise en Didier. Zij heeft een eigen tattooshop, hij is een Vlaamse cowboy die banjo speelt. Beiden zijn totaal verschillend, maar voelen zich toch tot elkaar aangetrokken. Hun geluk is compleet wanneer Elise bevalt van een dochtertje, Maybelle. Ze hebben een mooi leven en alles gaat prima, tot Maybelle zwaar ziek wordt. ‘The Broken Circle Breakdown’ is een emotionele rollercoaster vol passie en muziek. Over hoe liefde het noodlot overwint, en soms ook niet.

 

Het scenario van de film, gebaseerd op het gelijknamige theaterstuk, werd geschreven door Felix van Groeningen en Carl Joos. Ruben Impens tekende voor de fotografie, terwijl Nico Leunen de montage voor zijn rekening nam. Producent is Dirk Impens voor het Gentse productiehuis Menuet. De film kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

 

 

Check Also

Inhuldiging muurschildering en nieuwe Chantal Akermandreef!

Chantal Akerman in de kijker: De Stad Brussel wijdt een fresco en een steegje in …