Zeevonk goed onthaald op de Berlinale!

Rode loper van Zeevonk met v.l.n.r. Wendy Huyghe, Domien Huyghe, Dunia Elwaweed, Saar Rogiers en Hilde De Baerdemaeker

Het debuut Zeevonk  van Domien Huyghe ging vandaag in wereldpremière op het Internationaal Filmfestival van Berlijn en werd daar warm onthaald door de Internationale pers. De film werd voorgesteld in aanwezigheid van de cast Hilde De Baerdemaeker, Saar Rogiers en Dunia Elwaleed. Zeevonk is geïnspireerd op het levensverhaal van regisseur Domien en zijn zus Wendy Huyghe die het scenario schreef en gaat over een meisje op zoek naar antwoorden over haar vader, een visser die sterft op zee. Het is een co-productie van A Private View en Viking Film en komt 29 maart uit in de Belgische bioscopen. 

Hier alvast enkele eerste reacties
« Domien en Wendy Huyghe investeren ongelooflijk veel kracht in deze ultra-topische, ontroerende en briljante film over de zeer bijzondere aard van kinderlijke rouw zoals die wordt ervaren in de pubertijd. » schreef Cineurope.

Bij de filmblog International Cinephile Society ook alleen maar lovende woorden over Zeevonk en de acteerprestaties. « Prachtig vertolkt door een cast van nieuwkomers geleid door de indrukwekkende Saar Rogiers in de hoofdrol. »

Zeevonk
Zeevonk gaat over het leven van Lena, een getalenteerde zeilster en skatester, dat op zijn kop wordt gezet wanneer haar vader samen met twee andere vissers sterft op zee. In de wandelgangen wordt gefluisterd dat haar vader het ongeluk heeft veroorzaakt. Lena is echter overtuigd dat dit het werk is van een mysterieus zeewezen. Ze gaat tot het uiterste om het bestaan van het beest en de onschuld van haar vader te bewijzen.

De hoofdrollen in Zeevonk worden vertolkt door Valentijn Dhaenens en Hilde De Baerdemaeker, naast nieuwkomer Saar Rogiers. Andere belangrijke rollen zijn voor Zouzou Ben Chikha, Lynn Van Royen, Sebastien Dewaele, Sverre Rous en Dunia Elwaleed.

Regisseur Domien Huyghe draaide zijn debuutfilm vorig jaar in Oostende naar een scenario van zijn zus Wendy Huyghe. « Ik wilde een verhaal maken dat de kijker serieus neemt, maar hem tegelijkertijd meeneemt in een verhaal vol magie, spanning, humor en vriendschap. Omdat je afscheid neemt, wil dat nog niet zeggen dat je geen plezier kan beleven tijdens het proces. »

De productie van Zeevonk is van Dries Phlypo en Stephen Vandingenen voor A Private View in coproductie met het Nederlandse Viking Film. De productie kreeg steun van Eurimages, het Nederlands Filmfonds, Netherlands Production Incentive, de Stad Oostende, de Belgische Tax Shelter, Casa Kafka Pictures empowered by Belfius en Eén en kwam tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon.

Paradiso Filmed Entertainment brengt de film op 29 maart uit in de Belgische bioscoop.

Check Also

Young Talent Wards 2023: le jury public!

Ce jeudi 14 décembre auront lieu les premiers Young Talent Awards, soit un évènement exceptionnel …