Twee kortfilms geselecteerd voor FIFA in Canada!

Berthe Tanwo Njole

De korte fictiefilm Two To Tango van Dimitri Sterkens en de korte documentaire Bgirl Badli van Charlotte De Cort zijn geselecteerd voor het Festival International du Film sur l’Art (FIFA, 14-26 maart) in het Canadese Montréal. 

Two To Tango van Dimitri Sterkens is een parabel over de wereldpolitiek. Twaalf wereldleiders verzamelen zich in een oorlogskamer om een machtsspel te spelen waarbij ze tango moeten dansen en elkaar moeten uitschakelen.

Two To Tango ging in december 2021 in wereldpremière op het Internationaal Kortfilmfestival Leuven, waar het de publieksprijs won. Later volgde een speciale vermelding op het Brussels Short Film Festival, naast een handvol selecties voor internationale filmfestivals. De film werd geschreven en geregisseerd door Dimitri Sterkens, de productie is van Xavier Rombaut voor Polar Bear.

Daarnaast is ook de Ket & Doc-titel Bgirl Badli van Charlotte De Cort geselecteerd voor FIFA. Deze door Associate Directors geproduceerde korte documentaire vertelt het verhaal van de 14-jarige danser Mali, een zoekende tiener die via dans haar eigenheid wil uitdrukken.

Bgirl Badli ging in februari 2022 in wereldpremière op het JEF festival en maakt deel uit van de derde lichting van Ket & Doc, een traject voor kinderdocumentaires dat in 2018 gelanceerd werd door het VAF, Ketnet en JEF. Het resultaat zijn elk jaar vijf korte kinderdocumentaires van telkens 15 minuten voor kinderen tussen 9 en 12 jaar, waarin de wereld wordt bekeken door de ogen van een kind.

Two To Tango kwam tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon. Bgirl Badli kon rekenen op de steun van het VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Media Benjamin Dalle. Ket & Doc is een samenwerking van het VAF, Ketnet en JEF.

Check Also

Young Talent Wards 2023: le jury public!

Ce jeudi 14 décembre auront lieu les premiers Young Talent Awards, soit un évènement exceptionnel …