Streamz Academy zoekt aanstormend schrijftalent!

Streamz daagt iedereen met een kriebelende pen uit om zich in te schrijven voor de Streamz Academy, een gloednieuw traject voor aspirant fictiemakers. Er worden acht kandidaten gekozen met een uniek idee voor een thrillerreeks. Zij zullen doorheen het jaar begeleid worden door ervaren coaches en experts, om hun idee te perfectioneren naar een volwaardige pitch. Op het einde wordt er één talent gekozen en die finalist zal hun idee verder kunnen ontwikkelen naar een Streamz Original miniserie van 4×30 minuten. Inschrijven kan tot 23 februari 2023 op streamzacademy.be.

Bekijk hieronder de spannende oproeptrailer met Saïd Boumazoughe (‘Mocro Maffia’ en ‘Grond’) en Cleo Raymaekers (‘Vriendinnen’) in de hoofdrollen, in een regie van regisseur Wouter Bouvijn (‘Red Light’).

 Waarom een Streamz Academy? 

Streamz Academy wil een nieuwe lichting makers de kans bieden zich te ontwikkelen en ervaring op te doen binnen een professionele context. Doorheen verschillende selectieprocessen worden de 8 deelnemers begeleid en gecoached om van hun eigen idee een volwaardige pitch te maken voor een thriller reeks. Eentje waarmee ze hun carrière kunnen beginnen en mee naar productiehuizen kunnen stappen.

Wat bieden we
De Academy bestaat uit one-on-one coaching door ervaren scenaristen zoals Sanne Nuyens (‘De Twaalf’), Roel Mondelaers (‘Beau Séjour’), Julie Mahieu (‘De Dag’) en Chingiz Karibekov (‘Shaq’) die de deelnemers zullen begeleiden in het schrijven van hun pitch. Er zal ook ondersteuning en feedback zijn vanuit het Streamz content-team.

De verschillende workshops doorheen het jaar bestaan ook uit sessies metpitchcoach Ido Abram van het Nederlandse Eye Film instituut, grafisch designers Isaac Gozin (Daily Dolores) en Amira Daoudi (Studio Daoudi) over de opmaak van een pitchdossier en inspirerende talks met ervaren showrunners en scenaristen over conceptontwikkeling.

Deze activiteiten zullen telkens gepaard gaan met voldoende contact- en feedbackmomenten maar ook met strenge deadlines die gehaald moeten worden.

Pitch & Vote @ Film Fest Gent 2023
Op het einde van het traject wanneer de 8 deelnemers klaargestoomd zijn door hun coaches zullen ze hun idee pitchen aan o.a. producers tijdens een sectorevenement op Film Fest Gent in oktober 2023. De aanwezige producenten kunnen stemmen op hun favoriete twee pitches, die dan gematched zullen worden aan een productiehuis om hun idee verder uit te werken in een creatieve pitch video, trailer of fragment. Vanaf dan kan het publiek stemmen via het Streamz platform en onze social media kanalen.

Finale @ Filmfestival Oostende 2024
De winnaar van de Streamz Academy wordt bekend gemaakt op FFO 2024 en mag samen met het productiehuis een high-end Streamz Original maken. Op Filmfestival Oostende gaat ook de documentaire van Charlotte De Corte en Camille Ghekiere ​ in première. De docu volgt de deelnemers van dichtbij gedurende het hele Streamz Academy traject en toont hoe zijn dit ervaren.

Wie kan zich inschrijven?
Iedereen vanaf 20 jaar (m/x/v) kan zich inschrijven via de website, met een innovatief idee en goesting om in een uniek traject te belanden. Een professionele opleiding of relevante werkervaring zijn geen must maar deelnemers moeten vooral een vlotte pen hebben, genoeg ambitie en geen schrik van deadlines.

De inschrijvingen lopen af op 23 februari 2023, schrijf je nu in via streamzacademy.be. Hieronder zijn er in HR beelden te downloaden alsook de promotionele flyer en poster.

Check Also

Young Talent Wards 2023: le jury public!

Ce jeudi 14 décembre auront lieu les premiers Young Talent Awards, soit un évènement exceptionnel …