Ruth Becquart en Leo Van Dijl zoeken tennisspelers voor film!

Voor de nieuwe Vlaamse langspeelfilm Julie, geschreven door Ruth Becquart en Leonardo van Dijl, organiseert productiehuis De Wereldvrede in samenwerking met casting director Sien Josephine Teijssen (o.a. Undercover, Panna) castings van jonge tennisspeelsters tussen 13 en 20 jaar.

De film volgt de veertienjarige Julie, wiens tenniscarrière na een jaar van blessures en demotivatie reeds ten dode lijkt opgeschreven te zijn. Wanneer Julie echter een nieuwe coach krijgt, breekt ze eindelijk uit haar isolement en herontdekt ze het spelplezier. Kan ze alsnog haar droom waar maken en een professionele tenniscarrière beginnen of moet tennis een hobby blijven?

Julie vertelt het verhaal van hoe je omgeving je kan maken, maar evengoed kan kraken, en hoe je soms maar één iemand nodig hebt die het talent in jou ziet, en weet hoe ermee aan de slag te gaan om je toekomst volledig te veranderen. Dit is een sportfilm die focust op mentaal welzijn en genezing, letterlijk maar ook figuurlijk.

Ruth Becquart is vooral bekend als actrice in Clan, Undercover en Chaussée D’amour. Met Julie zet ze haar eerste stappen als filmscenariste. Regisseur Leonardo van Dijl maakte twee jaar geleden de gelauwerde kortfilm Stephanie, die de wereld van de gymnastiek belicht. Ook toen werd de rol vertolkt door iemand uit het sportmilieu; een jonge gymnaste. De film schopte het naar de officiële competitie op het gerenommeerde Filmfestival van Cannes en won een Ensor voor beste kortfilm. Daarnaast werkt Leonardo als freelance-regisseur voor modehuizen zoals Dior, Prada en Dries van Noten.

De opnames van Julie staan gepland voor einde zomer/najaar 2023. Acteerervaring is niet van belang, een passie voor tennis wel. Ook tennisgroepjes zijn welkom, want een groot deel van het verhaal speelt zich af op het tennisveld. Ben jij of ken je iemand die in aanmerking komt? Schrijf je dan zeker in! Het team achter ‘Julie’ zoekt veel tennissers, dus dit is een unieke opportuniteit voor iedereen die eens wil zien hoe een film gemaakt wordt achter de schermen.

Surf voor meer info naar www.dewereldvrede.be/castingtennis

Julie is een productie van Gilles Coulier, Wouter Sap en Gilles De Schryver voor De Wereldvrede en Les Films du Fleuve met de hulp van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid in samenwerking met Flanders Tax Shelter. De film komt tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon. 

Check Also

Casting long métrage: voyante wanted pour « Kika »

Dans le cadre du tournage du premier long métrage de fiction d’Alexe Poukine (Sans frapper, …