Ontdek het programma van DOCVILLE 2023!

Woensdag 22 maart wordt het startschot gegeven voor de 19de editie van DOCVILLE: een bruisend filmfestival volledig gewijd aan de documentairefilm, met een sterke focus op auteurscinema. En je kan het volledige programma nu ontdekken!

Naast de Nationale, Internationale en Topics competities, waarin tientallen films strijden om de prijs voor Beste Documentaire, brengen we dit jaar een focus op de wonderen van de wetenschap in het spiksplinternieuwe onderdeel ScienceVille.

DOCVILLE zet ook meer dan ooit in op omkadering, met heel wat debatten, een ScienceVille expo en escaperoom, Science Talkies gehost door Hetty Helsmoortel en een masterclass door Oscarwinnaar Steven Bognar.

Voor het eerst is er een apart programma voor de jongste nieuwsgierigaards onder ons. Met drie boeiende documentaires en een karrenvracht activiteiten op kindermaat verwelkomt DOCVILLE een heel weekend alle jonge ontdekkers.

Ontdek het allemaal van woensdag 22 tot donderdag 30 maart in Leuven. Bekijk het volledige Programma Online en Koop je festivalpas.

ScienceVille

Must see wetenschappelijke docu’s, lezingen, workshops, live experimenten, een expo rond Artificiële Intelligentie en zelfs een filmwedstrijd.

► MEER

Artist in Focus: Steven Bognar

Steven Bognar (American Factory) geeft een masterclass, zetelt in de jury en presenteert een best-of van documentaires die hij samen met partner Julia Reichert maakte.

► MEER

 

Nationale Competitie

DOCVILLE presenteert de tien allerbeste Belgische documentaires van het voorbije jaar.

► MEER


Internationale Competitie

Gloednieuwe auteursdocumentaires van over heel de wereld met niet enkel krachtige thematiek, maar die je ook visueel omver blazen.

► MEER

 

DOCVILLE voor kinderen

Met boeiende films en een karrenvracht activiteiten op kindermaat, heeft DOCVILLE meer dan ooit heeft oog voor jonge verkenners.

► MEER

 

Topics

Of het nu gaat over het klimaat, de economie of wereldpolitiek, Topics verzamelt een opmerkelijke reeks films die de geest verscherpen en conversaties aanwakkeren.

► MEER

Check Also

Découvrez le jury pro des « Young Talent Awards » 

L’attente des réalisateurs en herbe est presque terminée. Puisque c’est ce 14 décembre qu’à côté …