41ste BIFFF licht tipje van de sluier!

Van 11 tem 23 april bezet het Brussels International Fantastic Film Festival opnieuw Paleis 10 (Brussels Expo). Het volledige programma van deze 41ste editie wordt op 23 maart 2023 om 12u uit de doeken gedaan.

Het tipje van de sluier wordt alvast opgelicht met enkele belangrijke data:

Woensdag 12 april 2023: “Born After ARMAGEDDON
De gratis filmdag voor jongeren tussen 16 en 25 jaar (ofte: geboren na re-release van Armageddon in 1998), op vertoon van hun ID-kaart.
Zaterdag 15 april 2023: “The Fantastic Night
Vier fantastische midnight-movies van zonsondergang tot zonsopgang, inclusief ontbijt achteraf.
Zondag 16 april 2023: “Make-up Contest
De 40ste editie van de wedstrijd voor professionele en amateur make-upartiesten, onderverdeeld in twee categorieën: met en zonder prothesen & accessoires.
Maandag 17 april 2023: “Bloody Date Night” 
Na een hete eerste keer vorig jaar: date night is terug met twee date films op z’n BIFFF’s, met pikante animaties.
Zaterdag 22 april 2023: “Vampierenbal
Het beroemde bal dat alle schepsels van de nacht naar de dansvloer haalt, van middernacht tot in de vroege uurtjes. Verkleden is verplicht!

Wie anders dan Philippe Foerster kon zo’n geschifte schipper uit z’n potlood schudden voor de poster van het 41ste BIFFF? Het stond in de sterren van de kunstkosmos geschreven dat het BIFFF vroeg of laat het pad van dit genie van het absurde en macabere zou kruisen.

En wát een pad! Na zijn studies op Saint-Luc en zijn eerste wapenfeiten bij KUIFJE verschijnt Foerster al snel op de radar van Marcel Gotlib, die hem inlijft om zijn waanzinnige hersenkronkels uit te tekenen in FLUIDE GLACIAL. Ook de serie STARBUCK, het ongelooflijke L’APPEL DU FOSSOYEUR, de SILEX FILES of nog HOUTEN HOOFD hebben we aan hem te danken. Hij is fan van Jean Ray, Bradbury, Matheson en vintage Amerikaanse fantastische films.

Een van z’n creaties werd in 2015 verfilmd door een zekere Sacha Feiner (een getalenteerd beestje die het BIFFF maar al te goed kent, en vice-versa). Het gaat om DERNIERE PORTE AU SUD, Zilveren Méliès op het BIFFF en Magritte voor Beste Kortfilm. Een match made in hell dus, zeker gezien de leuze van de man – “het is eenvoudig, alles is ingewikkeld” – het BIFFF als gegoten zit. Het festival heeft zijn alter ego gevonden!

Over BIFFF

Voor de fans van science-fiction, thriller, fantastische films en alles daartussen is het BIFFF al lang geen geheim meer. Het Brussels International Fantastic Film Festival is op (inter)nationaal vlak al meerdere decennia de referentie in de genrefilmwereld. Sinds zijn ontstaan in 1983 gingen er al zo’n kleine 2 miljoen filmtickets over de toonbank, met jaarlijks rond de 55.000 trouwe bezoekers. Naast een filmfestival is het BIFFF vooral een beleving binnen en buiten de filmzaal. Animaties, make up-, kunst- en bodypaintwedstrijden, fantastische tentoonstellingen, de ZomBIFFF’ Run, het Vampierenbal, de Rafting op het publiek, … alle facetten van de fantastiek komen aan bod op het festival. Wie het BIFFF durft te betreden, is gedoemd elk jaar terug te keren!

Meer info vind je op de Website.

Check Also

Young Talent Wards 2023: le jury public!

Ce jeudi 14 décembre auront lieu les premiers Young Talent Awards, soit un évènement exceptionnel …