Yves Verbraeken stuurt ons zijn antwoorden vanuit San Francisco, waar de film die hij produceerde, ‘Noordzee, Texas’, hem niet alleen naartoe gelokt heeft, maar ook kennis laat maken met een cocktail van zijn film. ‘The North Sea, Texas’ is een mix van granaatappel, Cognac, Dry Vermouth en Maraschino, een heldere, bitterzoete likeur op basis van de maraskakers. Maar goed, dat is dus de drank die er door de film is gekomen. Yves Verbraeken is de man die ervoor zorgt dat de film er komt. Hij vormt een onafscheidelijk duo met zijn regisseur en levenspartner, Bavo Defurne. (Op de foto staat Yves links, Bavo rechts). En hij was dus zo vriendelijk om ons helemaal uit San Francisco zijn antwoorden door te mailen. Voor alle duidelijkheid, hun productiefirma heet inderdaad Indeed Films.
1. Waar hoopt u in 2013 op filmvlak mee bezig te kunnen zijn?
Indeed werkt momenteel aan ‘Souvenir’ van Bavo Defurne.
2. Welke zijn de films waar u naar uitkijkt?
Ik kijk uit naar de volgende projecten van Anton Mertens, hij wordt internationaal de hemel ingeprezen. Dat belooft…
3. Is er een Vlaamse filmmaker, acteur, actrice, D.O.P., setdesigner, of iemand anders uit de branche, die we speciaal in de gaten moeten houden?
Anton Mertens, hij wordt international de hemel ingeprezen. Dat belooft…
4. Wie breekt er nationaal en internationaal door?
Doorbreker nationaal zal waarschijnlijk Matteo Simoni zijn, nee?
Internationaal denk ik dat we Matthias Schoenaerts definitief kwijt zullen zijn aan Hollywood. Gelukkig zijn we Anton Mertens nog niet kwijt.