Wouter Bouvijn over 2013

Wouter Bouvijn won op het Internationaal Kortfilmfestival van Leuven de debuutprijs voor zijn film ‘Tweesprong’, een opmerkelijk verhaal over twee broers die mogelijk de genen geërfd hebben van hun vader die net aan een slepende ziekte is overleden.  Ze hebben een pact gesloten om geen test te ondergaan om te zien of ze de ziekmakende genen van hun vader geërfd hebben. Joren Seldeslachts en Tom De Hoog schitteren in een sfeervolle prent die het publiek en de jury zeker kon bekoren.  De film eindigde immers ook tweede voor de publieksprijs.

1. Waar hoopt u in 2013 op filmvlak mee bezig te kunnen zijn?

Ik hoop mezelf te kunnen onderdompelen in nieuwe thema’s/onderwerpen om er eerst en vooral uit bij te leren en hopelijk zo tegen mooie verhalen aan te botsen die me inspireren om terug te beginnen schrijven aan een nieuwe film. Ook hou ik me nog volop bezig met mijn kortfilm ‘Tweesprong’ de wereld rond te sturen om hopelijk in 2013 zoveel mogelijk filmfestivals te doen met de film.

 

2. Welke zijn de Belgische en eventueel internationale films waar u naar uitkijkt?

Ik ben zeer benieuwd naar de nieuwe film ‘Marina’ van Stijn Coninx en ook naar wat Michaël R. Roskam zal gaan maken. Na de Vlaamse kortfilms te hebben gezien op Leuven kort ben ik ook heel benieuwd naar wat sommige kortfilm-makers in petto hebben, zoals de eerste langspeler van Gilles Coulier. De internationale film waar ik naar uitkijk is ‘Django Unchained’ van Tarantino.

 

3. Is er een Vlaamse filmmaker, acteur, actrice, D.O.P., setdesigner, of iemand anders uit de branche, die we speciaal in de gaten moeten houden?

Michaël Roskam en Matthias Schoenaerts zijn vanzelfsprekend het duo waar sterk naar uitgekeken wordt aangezien zij in 2012 een duidelijke stempel hebben gezet. Maar zoals ik al zei, kortfilmtalent dient zeker ook in de gaten gehouden te worden zoals Gilles Coulier, Leni Huyghe, Benoît De Clerck, …

 

4. Wie breekt er nationaal en internationaal door?

Internationaal: Michaël Roskam, Mathias Schoenaerts, Felix Van Groeningen.

Nationaal: Idem

Keer terug naar de lijst

Check Also

Debuutfilm ‘Julie Zwijgt’ van Leonardo van Dijl valt in de prijzen in Cannes!

‘Julie zwijgt’, het speelfilmdebuut van Leonardo van Dijl, heeft zonet twee prijzen gewonnen in Cannes. …