Wim Willaert, hoofdrolspeler uit ‘Offline’, schrijft filmmuziek voor Franstalige film

Wim Willaert is een duivel-doet-al, dat was al geweten door zij die het wisten.  Maar binnenkort zullen ook de anderen het weten.  Want de acteur gaat nu ook de muziek schrijven voor de volgende film van Yolande Moreau. Hij was al samen met haar in de film te zien waarmee ze haar regiedebuut maakte, ‘Quand La Mer Monte’, maar hij had nog nooit eerder de muziek van een film gemaakt.  In die nieuwe Moreau, die ‘Henri’ zal heten,  zal hij deze keer slecht een bijrolletje spelen, als flik.  Een rol die hij tegenwoordig nog wel eens speelt.  Veel is er nog niet bekend over de film, maar we hebben toch al wat informatie kunnen verzamelen.  Het gaat over een vijftiger die een café uitbaat ergens in het Noorden van Frankrijk. Naast zijn duiven is er nog weinig in het leven dat hem doet uitkijken naar een nieuwe dag.  En als onverwachts ook zijn vrouw sterft, lijkt hij gedoemd om haar snel achterna te gaan.  Hij neemt een meisje in dienst dat mentaal wat achterlijk is en voor ze het zelf merken, vinden die twee mensen, die nog weinig hadden om naar uit te kijken, een nieuwe levenslust.  Klinkt als een verhaal dat wel wat gekke muziek kan gebruiken.

Willaert is al jaren heel erg bezig met muziek.  Samen met die andere West-Vlaamse Wim, die ook acteur is, Opbrouck maakt hij deel uit van de succesvolle, poppige, rock-en folkformatie De Dolfijntjes.  En je ziet hem ook wel eens op podia waar standup-comedians hun ding doen.  Daardoor zijn er mensen die denken dat hij een komiek is of een muzikant, of dat hij alleen in Franstalige films speelt.  Er zijn er die geloven dat hij alleen in tv-series meespeelt, zoals onlangs nog in ‘Red Sonja’, of dat hij zich specialiseert in de betere kortfilm.  Trouwens, u wist toch al dat hij ook een grote rol heeft in ‘Dura Lex’, die lange kortfilm die het Kortfilmfestival van Leuven won en nu ook met de hoofdprijs aan de haal ging op het prestigieuze Amerikaanse festival van Palm Springs?

Wim heeft ook net de opnamen achter de rug van een andere kortfilm : ‘Radio Montagne’, de nieuwste van Gilles Coulier, met wie hij eerder de kortfilms ‘Ijsland’ en ‘Paroles’ maakte.  Gilles Coulier is één van die vele nieuwe jonge talenten vol ambitie en grote plannen.  Hij haalde ook al een scenariopremie binnen voor ‘Cargo’, een langspeelfilm die hij voor Menuet zou gaan draaien, en waar opnieuw Wim Willaert de hoofdrol zou/zal in spelen.   Willaert zie je wel vaker in Vlaamse speelfilms, zoals in de films van Koen Mortier‘Ex-Drummer’ en ’22 Mei’, maar in een hoofdrol hebben we hem tot nu toe nog niet gezien.  Daar komt binnenkort verandering in.  In ‘Offline’ van regisseur Peter Monsaert draait het allemaal rond zijn personage, een man die net uit de gevangenis komt en opnieuw de draad van zijn leven tracht op te pikken.

‘Offline’ was eerst voorzien voor september, maar is onlangs door distributeur Lumière achteruit geschoven naar november.  Dat laat meteen vermoeden dat de film eventueel in première zou gaan op het Filmfestival van Gent.  Of het kan even goed zijn dat Lumière de concurrentie van andere Vlaamse films uit de weg wil gaan.  Want in september komt ook al ‘Little Black Spiders’ uit, de film van Patrice Toye, en in oktober is het dan de beurt aan Felix Van Groeningen en zijn ‘The Broken Circle Breakdown’.  In december gaat ‘Brasserie Romantiek’ in première.  Vraag is waar ‘Kid’ van Fien Troch nog een plekje zal vinden in het drukke releaseschema van het najaar.

Zie wat Wim Willaert te zeggen had op de set van ‘Offline’ :

Wim Willaert op de set van ‘Offline’

Check Also

Julie Zwijgt belgische trailer

Ontdek de Belgische trailer van ‘Julie Zwijgt’!

Het is zo ver: Paradiso Filmed Entertainment & De Wereldvrede stellen met trots de Belgische …