Wim Geudens draait in april een nieuwe kortfilm

De studenten van de Genkse MAD-filmschool die zich nationaal kunnen laten opmerken, zijn tot hiertoe dun gezaaid.  Wim Geudens is voorlopig één van de uitzonderingen.  Eerst deed hij het met zijn soloproject ‘Beats of Love’, daarna was er zijn kortfilm ‘Robbie Rocket’. Genoeg als bewijs dat deze jongeman inderdaad wel iets in zijn mars heeft. Dat hij popelt, goesting, ambitie en talent heeft, dat is inmiddels geweten.  Wat u nog niet weet is wat hij antwoordde op onze nieuwjaarsvraagjes.

 

1) Er zijn in 2013 vrij veel Vlaamse films uitgekomen.  Welke vond u de beste?

 

Op het kortfilmfestival heb ik heel wat straf werk gezien. Nogmaals een bewijs dat er heel wat talent zit in ons kleine landje. ‘De Weg Van Alle Vlees’ heeft al heel wat terechte prijzen in de wacht gesleept : Nogmaals proficiat Deben. Ook ‘De Honger’ van Benoit De Clerck vond ik zeer straf. Benoit kan zijn idee zeer precies op beeld overbrengen.

 

2) Wie is voor u de Vlaamse filmfiguur van het jaar?

 

Veerle Baetens, een dame die zowel op als naast het podium iets te vertellen heeft.

 

 

3) Waar hoopt u in 2014 op filmvlak mee bezig te kunnen zijn?

 

We starten in april met het draaien van een nieuwe kortfilm. De film is een zwarte komedie doorspekt met een gezonde portie Belgische absurditeit. Meer info binnenkort op Cinevox!? En vooral graag zoveel mogelijk bezig blijven. Ik zit hevig, profiteer ervan!

 

4) Welke zijn de Belgische en eventueel internationale films waar u naar uitkijkt?

 

Met voorsprong de eerste langspeler van Kevin Meul!
Vervolgens naar het Hollywood-debuut van Michaël Roskam (‘Animal Rescue’) en Erik Van Looy (‘Loft’). En als we dan over internationale films bezig zijn: ‘The Wolf of Wall Street’ (Martin Scorsese) en ‘The Grand Budapest Hotel’ (Wes Anderson).

 

5) Is er een Vlaamse filmmaker, acteur, actrice, D.O.P., setdesigner, of iemand anders uit de branche, die we speciaal in de gaten moeten houden?

Kevin Meul, Benoit De Clerck, Deben Van Dam, Line Pillet,…
Hou ze allemaal maar in de gaten!

 

6) Wie breekt er nationaal en internationaal door?

 

Felix Van Groeningen, Bjorn Charpentier, Nico Leunen, Brecht Goyvaerts,… En misschien wel Ian Thomas…

Zie ook :

Wim Geudens over ’Robbie Rocket’

 

TERUG NAAR DE LIJST

Check Also

Opnames ‘Patsers’ gaan 22 juli 2024 van start!

De opnames van de film ‘Patsers’ gaan vanaf 22 juli van start in Antwerpen. Ook …