Wannes Destoop over 2013

Wannes Destoop hoeven we u hier op Cinevox niet meer voor te stellen.  De Waregemnaar had maar één kortfilm nodig om internationaal iets te betekenen in de filmindustrie : ‘Badpakje 46’, waarvoor hij de speciale prijs van de jury kreeg op het Filmfestival van Cannes. Maar de tijd gaat snel en intussen is de beroemde kortfilm van Wannes ook alweer bijna twee jaar oud.  Zeer benieuwd dan ook waar hij zich de komende mee zal bezighouden. Vandaar dat wij hem ook onze nieuwjaarsvraagjes voorlegden.

 

1. Waar hoopt u in 2013 op filmvlak mee bezig te kunnen zijn?

Ik wil in 2013 mijn nieuwe kortfilm draaien en hoop de idee voor een nieuwe televisiereeks verder uit te kunnen werken.

2. Welke zijn de Belgische (en eventueel internationale) films waar u naar uitkijkt?

Ik heb hem reeds gezien, maar ga absoluut nog eens kijken wanneer hij in de zalen komt: ‘Kid’ van Fien Troch – een echte parel! Ook héél benieuwd naar het debuut van Bas Devos. En ik vraag me ook af welke straffe kortfilms er in 2013 gemaakt zullen worden. Internationaal kan ik niet wachten op de nieuwe Von Trier.

3. Is er een Vlaamse filmmaker, acteur, actrice, D.O.P., setdesigner, of iemand anders uit de branche, die we speciaal in de gaten moeten houden?

Veel talent in Vlaanderen, dat is ondertussen wel duidelijk, maar om enkele namen te noemen: Gilles Coulier, Sahim Omar Kalifa, Philip James McGoldrick, Toon Aerts, Tom van Avermaet, Jan & Raf Roosens, Cecilia Verheyden,… en dan zijn er nog een pak die ik nu zelfs vergeet te vermelden.
En graag dringend een schone filmrol voor geweldige actrices als Joke Emmers, Marjan De Schutter en Lynn Van Royen.

4. Wie breekt er nationaal en internationaal door?

Zonder twijfel Michael Roskam, Matthias Schoenaerts en Nicolas Karakatsanis. Hopelijk breekt ook Felix met ‘The Broken Circle Breakdown’ potten in het buitenland!

Lees ook :

Hoe zou het nog zijn met Wannes Destoop?

 

Keer terug naar de lijst

 

Check Also

Matthias Schoenaerts wordt Johnny Hallyday!

Heet van de naald: Matthias Schoenaerts is gecast voor de hoofdrol in ‘Que je t’aime’, …