Tweede film van Caroline Strubbe geselecteerd voor het Filmfestival van Toronto

I’m the same, I’m an other’, de nieuwe film van Caroline Strubbe gaat in wereldpremière tijdens het 38e Toronto International Film Festival (5-15 september 2013). Caroline Strubbe is bekend van haar bekroonde debuut ‘Lost Persons Area’ uit 2009, dat verschillende prijzen won, o.m. in Cannes en door meer dan 40 festivals wereldwijd geselecteerd werd. De film ‘I’m the same, I’m an other’ is haar tweede langspeelfilm en het tweede deel van de ‘Lost Persons Trilogy.’ Producent van beide films is het productiehuis Minds Meet.

 

De film is geselecteerd voor het Wavelenghts-programma, dat volgens het Toronto International Film Festival (TIFF) “gedurfde, visionaire en autonome films toont, die onze notie van cinema verruimen.” De wereldpremière van ‘I’m the same, I’m an other’ vindt plaats op maandag 9 september 2013. Na Cannes is het TIFF hét lanceerplatform bij uitstek voor het beste wat de internationale, Amerikaanse en Canadese cinema te bieden heeft.

GOED VOOR HET GELOOF

“Deze selectie geeft me terug ‘geloof’,” zegt Caroline Strubbe. ‘”Geloof’ dat sommige beslissingnemers nog risico’s durven te nemen. De Amerikaanse onafhankelijke cinema is een grote bron van inspiratie geweest toen ik aan filmmaken begon. Dus na Cannes met ‘Lost Persons Area’, nu naar Toronto met ‘I’m the same, I’m an other’ is voor mij weer een extra aanmoediging.”

 

‘I’m the same, I’m an other’ is de innerlijke reis van een man en een jong meisje samen op de vlucht. Op een vrachtboot richting Verenigd Koninkrijk komt hun gemeenschappelijk verleden aan het licht. Een verleden getekend door verlies. In het geheim duiken ze samen onder in een klein appartement aan de Engelse kust. Verbonden door rouw leven ze van dag tot dag op zoek naar de grenzen van elkaars gevoelswereld. Maar kunnen ze hun geheim verborgen houden voor de buitenwereld?

D.O.P DAVID WILLIAMSON

De hoofdrollen in ‘I’m the same, I’m an other’ worden opnieuw vertolkt door de jonge actrice Kimke Desart en de Hongaarse acteur Uldi Hajdu, die ook in ‘Lost Person’s Area’ schitterden.

De fotografie werd verzorgd door David Williamson. David Williamson was ook D.O.P. voor o.m. de kortfilms ‘Ijsland’ en ‘Mont Blanc’ van Gilles Coulier, die eerder in Cannes werden geselecteerd. David Williamson wordt dit jaar gelauwerd als één van de jonge helden op het Film Festival van Oostende.

De montage was in de handen van David Verdurme. David Verdurme was de monteur van de twee langspeelfilms van Gust Van den Berghe ‘En Waar de Sterre Bleef Stille Staan’ en ‘Blue Bird’ die ook eerder in Cannes werden geselecteerd. Hij deed ook de montage van ‘Welcome Home’ van Tom Heene, goed voor een selectie in Venetië.

 

‘I’m the same, I’m an other’ kwam onder meer tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds. Vanaf 23 oktober 2013 speelt hij in de Belgische bioscoopzalen. Een datum die prima past bij een mogelijke selectie voor het Filmfestival van Gent.  Een gissing van onze kant, maar op dat vlak hebben we natuurlijk ervaring. Het productiehuis Minds Meet neemt de distributie van de film op zich.

Zie ook :

Trailer ‘I’m The Same, I’m An Other’

Caroline Strubbe wint Jo Röpcke Award

Caroline Strubbe over 2013

Tomas Leyers over 2013

Check Also

‘Back To Black’ en Hooverphonic in de Roma!

In juli is het exact 13 jaar geleden dat we afscheid namen van één van …