‘Terug naar morgen’ heeft een trailer

‘Terug naar morgen’ heeft een trailer.  De debuutfilm van regisseur Lukas Bossuyt. Een film met Koen De Graeve, Matteo Simoni, Karina Smulders, Robrecht Vanden Thoren, Charlotte-Anne Bogaerts en Bart Hollanders in de hoofdrollen. Een liefdesverhaal met een sci-fi toets, over een professor die in het jaar 2040 een manier vindt om in te grijpen in het verleden, maar al vlug moet vaststellen dat zelfs de kleinste ingreep in het verleden grote gevolgen kan hebben. Dat moet een origineel liefdesverhaal opleveren vol energie, actie en verrassende wendingen dat het grote publiek meevoert in een race tegen de tijd. Om je daar iets bij voor te stellen, kan je nu dus terugvallen op de trailer.

KLIK HIER OM DE TRAILER TE ZIEN

Regisseur Lukas Bossuyt is lang geen groentje meer, maar hier eigenlijk nog onbekend.  De man studeerde in een vorig leven voor burgerlijk ingenieur in Leuven, ging vervolgens film studeren aan de London Film School in Engeland, bleef daar een tijd lang hangen en bouwde er een regiecarrière uit in de internationale reclamewereld.  Terug in België draaide hij aanvankelijk ook vooral pubs. Maar de laatste jaren was hij ook alsmaar vaker actief als scenarist voor series als ‘Aspe’ en ‘De Rodenburgs’. En op zijn veertigste is hij eindelijk begonnen met zijn eerste langspeelfilm.

Lukas Bossuyt (foto KVdm – Cinevox)

In de film (waarvan de werktitel ‘Alles voor Lena’ was) ontdekt de briljante professor Viktor (Koen De Graeve) in het jaar 2040 een manier om in te grijpen in het verleden.  Maar al snel komt hij erachter dat elke ingreep grote gevolgen kan hebben.  ‘Terug naar morgen’ is een originele en intrigerende film die onder meer de vraag stelt : Wat heb je over voor je grote liefde? Niet alleen speelt de film zich bijna hoofdzakelijk af binnen het universitaire milieu, tijdens de ontwikkeling van de film werd nauw met de KULeuven samengewerkt.

Koen De Graeve is in ieder geval razend enthousiast : “Lukas Bossuyt, de regisseur en scenarist, heeft jaren gewerkt aan dit script, en toen ik het voor de eerste keer las, heb ik geen seconde getwijfeld. Het is eigenlijk een romantisch science-fiction drama. Als die term al bestaat. En ik zeg het, het leest enorm vlot, het is een pageturner.Het is niet omdat het Lukas zijn debuutfilm is dat hij onervaren is, hij heeft heel wat bewezen in pub en kortfilms. Hij is heel helder, heel duidelijk en hij houdt heel duidelijk van spelende mensen, van acteurs,…”

Zelf omschrijft Lukas Bossuyt zijn film als een romantische science-fiction thriller die niet de clichés van het thrillergenre nodig heeft om spanning te creëren. “Geen geweren, geen detectives, geen politie, geen drugs, niets van de elementen die men doorgaans hanteert in dat soort films. Maar mijn film gaat over mensen,” zegt Bossuyt.

“Eigenlijk wil ik als regisseur vooral een boeiend verhaal vertellen, de kijker verrassen, meenemen op een trip. Ik ben bij dit verhaal uitgekomen vanuit mijn nieuwsgierigheid, en vanuit mijn eigen drang om verrast te worden. Je gaat op zoek naar een verhaal dat nog niet verteld is en dat de kijker kan meeslepen. En daarbij vertrek je bij de vraag welke film je zelf wilt zien. Ik schrijf dan wel mijn eigen scenario en ik regisseer het, maar ik ben geen auteur. Er is geen levenswijsheid die ik wil meegeven.”

Maar om ons een beter idee te kunnen vormen van welk soort film we mogen verwachten, somt Bossuyt ons een reeks films op : “Als je ‘Lola Rennt’ graag gezien hebt, ‘Eternal Sunshine Effect’ en misschien een beetje ‘The Butterfly Effect’, dan heb je een idee van het soort film dat ik wil maken,” zegt hij. “Dat klinkt ambitieus, maar ik heb ook ambities. Je moet de lat hoog leggen. Anders moet je niet aan een film beginnen.”

‘Terug naar morgen’ is een productie van Frank Van Passel en Ivy Vanhaecke voor Caviar, in coproductie met het Nederlandse productiehuis Pupkin.

De film komt tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Screen Flanders, Nederlands Filmfonds, Eén, Telenet, Kinepolis Film Distribution (KFD) en de Belgische tax shelter voor filmfinanciering.

 

Zie ook :

Koen De Graeve op de set van ‘Terug naar morgen’

‘Terug naar morgen’ in het bioscoopjournaal

Koen Degraeve en Matteo Simoni samen in ‘Alles voor Lena’

Robrecht Vanden Thoren (Foto KVdm – Cinevox)

Check Also

Julie Zwijgt belgische trailer

Ontdek de Belgische trailer van ‘Julie Zwijgt’!

Het is zo ver: Paradiso Filmed Entertainment & De Wereldvrede stellen met trots de Belgische …