Sven De Ridder over 2013

Het was Marc Punt die hem in 1993 voor het eerst een filmrol bezorgde, in ‘Ad Fundum’ van Erik Van Looy.  Geschreven en geproduceerd door Marc Punt.  En 20 jaar later krijgt hij de rol die misschien wel voor zijn grote filmdoorbraak kan zorgen, die van Franky in ‘Frits & Franky’.  Op tv is hij intussen veel meer dan doorgebroken, hij is ronduit hot.  Er kan geen serie meer gemaakt worden waar hij niet in zit en niet in uitblinkt.  Het gaat goed met Sven De Ridder en het is goed dat hij binnenkort in een aantal Vlaamse films te zien is.

Hier zijn z’n antwoorden op onze nieuwjaarsvraagjes :

 

1. Waar hoopt u in 2013 op filmvlak mee bezig te kunnen zijn?

Mijn filmplannen voor 2013. Februari komt ‘Frits & Franky’ in de bioscoop, maart komt ‘Bingo’ in de bioscoop en diezelfde maand neem ik een kleine rol voor mijn rekening in de nieuwe film van Jan Verheyen, ‘Het Vonnis’

 

2. Welke zijn de Belgische (en eventueel internationale) films waar u naar uitkijkt?

Ik kijk uiteraard erg uit naar de bovengenoemde drie films. Internationaal kan ik niet wachten tot ik ‘Lincoln’ van Steven Spielberg en ‘Oblivion’ met Tom Cruise te zien krijg.

 

3. Is er een Vlaamse filmmaker, acteur, actrice, D.O.P., setdesigner, of iemand anders uit de branche, die we speciaal in de gaten moeten houden?

Ik denk dat we iedereen in onze Vlaamse filmbranche in de gaten moeten houden. De sector leeft meer dan ooit!

4. Wie breekt er nationaal en internationaal door?

Veerle Baetens breekt internationaal door ! Of dat hoop ik althans !

 

Kijk naar :

Op de set van ‘Bingo’

Keer terug naar de lijst

Check Also

Vlaamse documentaires in de prijzen in Nyon!

Op het internationale documentairefestival Visions du Réel in het Zwitserse Nyon zijn gisteren de prijzen …