Stijn Coninx en zijn ‘Marina’

Het heeft even geduurd, maar Stijn Coninx is eindelijk de film aan het draaien waar hij het al een hele tijd over heeft : ‘Marina’.  De opnamen begonnen dorpje Bovino in Italië en lopen nu al een tijdje in Limurg.  Met enkele gerenommeerde Italiaanse acteurs ook op de set, mensen als Luigi Lo Cascio en Donatella Finocchiaro. Van Vlaamse kant zijn Matteo Simoni (als Rocco), Evelien Bosmans (als La Ragazza), Chris Van den Durpel (impresario Tony Bruno) en Warre Borgmans (Mijnheer Somers) de meest opvallende namen.


Hoewel het verhaal is geïnspireerd op het leven van Rocco Granata, is Stijn Coninx niet van plan om een biopic te maken.   ‘Marina’ moet het meeslepende verhaal worden van de talloze Italiaanse migranten die in de jaren ’50 hun geboortestreek verlieten om een beter bestaan voor hun gezin te zoeken. Een verhaal over immigratie dat nog steeds universeel en in de context van de Europese crisis meer dan ooit actueel is… Het is ook een coming of age-verhaal, rond een vader/zoon conflict.  Een vader die met zijn beperkte mogelijkheden vecht voor een beter bestaan voor zijn kinderen, een zoon die geleidelijk aan vaststelt dat de wereld anders is dan zijn vader hem voorhoudt en die zijn eigen weg wil gaan… op zoek naar zichzelf en de liefde.

Na de persconferentie hadden wij alvast een gesprek met Stijn Coninx.  En dat kunt u hier bekijken. Klik gewoon op de items hieronder en u zult de filmpjes zien en horen

‘Marina’ gaat niet alleen over Rocco Granata

‘Marina’ wordt geen tweede ‘Daens’

Het Italiaanse aandeel van ‘Marina’

De buitenlandse ambities van Stijn Coninx

Matteo Simoni hoeft niet onzeker te zijn

‘Marina’ wordt een dure film die met weinig geld gemaakt is

Zie ook nog :

Een interview met Matteo Simoni

Stijn Coninx stelt zijn cast voor

Check Also

Speciale Vermelding voor ‘Young Hearts’ op de Berlinale!

‘Young Hearts’, het speelfilmdebuut van Anthony Schatteman, heeft op het Internationaal Filmfestival van Berlijn een …