Steve Willaert en zijn overpeinzingen bij de overgang (2016 – 2017)

Steve Willaert mogen we stilaan een muziekfabriek noemen. Wat die allemaal doet, de immense variëteit ook aan geweldige muziek die hij componeert, de man is stilaan een fenomeen in ons filmlandschap. Heel veel muziek voor series schrijft hij, in binnen-en Nederland, en al evenveel voor films.  Dat hij daarnaast nog bezig is met arrangementen schrijven voor tal van gerenommeerde artiesten, pikken we zelf ook maar mee.  Pet, hoed, muts af voor deze man, die blijkbaar alles kan met muziek die beelden nog krachtiger moet doen spreken.

 

1) Was 2016 een goed filmjaar voor u en voor de Belgische film en waarom of waarom niet? (hoogtepunten, laagtepunten…)
Cijfermatig kan ik niet goed inschatten of het een goed of slecht filmjaar was maar wat me vooral opviel is de diversiteit van het aanbod.  Je vindt echt alle genres terug, zowel in film als tv. Zelf heb ik die variatie ook mogen ervaren, gaande van publiekstrekker (‘Achter de wolken’) over arthouse (‘Resurrection’) naar rampenserie (‘Als de dijken breken’) en comedy (‘Zie me graag’, ‘Eigen kweek’) en dat vond ik heel fijn werken. Ook zal ik altijd met veel genoegen terugkijken naar mijn samenwerking met Geoffrey Enthoven voor ‘Broer’, een film die echt wel beter verdiende.
2) Wat zijn uw filmplannen voor 2017?

het vervolg op ‘Salamander’ en ‘Hollands hoop’ en een paar opties waar ik me nog niet over uitspreek, kwestie van een beetje bijgelovig te zijn.

 

3) Wie waren voor u de figuren van het jaar op filmvlak (Vlaanderen, België…)? (dat kunnen acteurs, producers, regisseurs, scenaristen, D.O.P’s, gaffers of om het even wie zijn uit de filmwereld)
Persoonlijk kan ik alleen maar zeggen dat ik heel graag heb samengewerkt met de mensen waarmee ik nu al een tijdje een goede, vertrouwde werkrelatie heb, zowel regisseurs als producenten, monteurs, postproduktiemensen . Anderzijds heb ik muziek mogen schrijven voor een paar regisseurs van de nieuwe generatie ( Wouter Bouvijn, Mathieu Mortelmans, Eshref Reybrouck, Cecilia Verheyden, Kristof Hoornaert ) en ook dat smaakte naar meer. Kortom allemaal getalenteerde, gedreven mensen, ongeacht leeftijd, staat van dienst, genre, woonplaats enz…
4) Wie worden voor u de figuren van volgend jaar? Wie moeten we in de gaten houden?

De regisseurs hierboven vernoemd, en producent Yoshi Aesaert
5) Welke vraag zou u zelf gesteld willen krijgen aan het eind van 2016 en/of het begin van 2017 en wat zou u er op antwoorden?

Of het allemaal de moeite waard was, en mijn antwoord zou natuurlijk zijn: ja

6) Is er een vraag die je aan iemand uit de Vlaamse filmwereld gesteld zou willen zien? Zo ja, welke?

Aan alle regisseurs die ik al in mijn studiootje gehad heb: goesting om nog eens af te komen en aan muziek te prutsen voor uwe nieuwe film of serie ? En dan in stilte hopen dat ze ja zeggen.

Zie ook : 

Anderen die onze nieuwjaarsvragen beantwoord hebben

Check Also

Matteo Simoni

‘Milano’ viert wereldpremière op Film Fest Gent 2024!

Op 15 oktober gaat ‘Milano’, het fictielangspeeldebuut van Christina Vandekerckhove, in wereldpremière tijdens Film Fest …