Stefania Rocca : de betoverende dame uit ‘The Invader’

Amadou is uit Afrika gekomen om een nieuw leven te beginnen.  Hij zoekt respect, waardigheid en liefde.  Maar hij blijft een man en denkt al dat moois te kunnen vinden door zijn lul achterna te lopen.  Dat mannelijke geslachtsdeel van hem wijst natuurlijk wel de goeie richting uit.  Hij gaat achter een zekere Agnès aan, een stijlvolle dame van wie we de nationaliteit niet precies kennen. Ze is actief in de Brusselse kunstwereld.  En ze wordt vertolkt door Stefania Rocca, een Italiaanse actrice die Nicolas Provost ontdekte toen hij haar aan het werk zag in de Franse film ‘Le Candidat’ van Niels Arestrup.  Ze komt eigenlijk zowat overal in Europa aan de bak.  Zo was ze ondermeer te bewonderen in ‘Heaven’ van de Duitser Tom Tykwer en in Italië werkte ze onder meer met Dario Argento.  Maar ook in Hollywood is ze lang geen onbekende. Ze was onder meer te zien in ‘The Talented Mr. Ripley’ en in ‘The Gogo Tales’ van de controversiële regisseur Abel Ferrara. En vorig jaar deed ze nog een film met Willem Dafoe, ‘A Woman’.  Ze is wel degelijk een vrouw, een heel intrigerende vrouw.  Dat mochten wij ondervinden toen we op het Festival van Gent met haar konden praten.  We stelden haar een aantal vragen.  Klik op de vragen als u de antwoorden wilt zien?  Ze antwoordt in het Frans, maar doet dat wel heel traag, mooi, sexy en duidelijk.  Als je niet alles begrijpt, moet je gewoon kijken om het haar te zien zeggen. En dan zal je het voelen.

Waarom hebt u toegezegd om ‘The Invader’ te doen?

Is de zwarte medemens inderdaad anders geschapen?

Voelde u zich net als Nicolas en Issaka een buitenstaander?

Aan haar tegenspeler en haar vroegen we hoe Nicolas Provost was om mee te werken. Zelfde regel. Klik op de vraag en ze antwoorden.

Hoe was Nicolas Provost om mee te werken?

‘The Invader’ is een politieke film en ook weer niet.  De acteurs verschillen daarover nogal van mening met de regisseur.  Hoor wat ze zeggen.

Is ‘The Invader’ een politieke film?

Check Also

Boris Van Severen over zijn rol in ‘Skunk’!

Boris Van Severen (‘Belgica’, ‘Déjà Vu’, ‘Arcadia’) konden we tijdens #FFO24 strikken voor een gesprek, …