Spencer Bogaert en zijn Overpeinzingen bij de Overgang van ’17 naar ’18

Hij was vijftien toen we hem voor het eerst zagen in ‘Labyrinthus’.  17 toen hij als ‘Vincent’ voor de camera’s stond en hij was net 18 toen hij drie maanden in het Canadese Vancouver verbleef om er een rol te spelen in het Amerikaanse ‘Alpha’.  Intussen heeft hij er zijn eerste jaar filmstudies opzitten aan het KASK in Gent, vond hij in de zomer nog de tijd om een hoofdrol te spelen in de langspeelfilm ‘Bastaard’ en zit hij in het tweede jaar van zijn studies die hem uiteindelijk zelf tot regisseur moeten maken. Een jongeman om in de gaten te houden.
1. Waar hoop jij in 2018 op filmvlak mee bezig te kunnen zijn?
 
In 2018 staan de releases van ‘Alpha’ & ‘Bastaard’ gepland; twee projecten waar ik mijn best voor heb gedaan en die mij heel veel goesting hebben gegeven
om te blijven groeien als acteur. Daarnaast wil ik het komende jaar mijn eerste kortfilm maken.
 
2. Welke zijn de Belgische films waar jij naar uitkijkt?
 
Al mijn lievelings cinema-bezoeken komen voort uit momenten waarop ik pas aan het loket besluit naar welke film ik zal gaan, preferabel iets waar ik nog niet van gehoord heb. De zaal verlaten en super verrast zijn, is een heerlijk gevoel. Ik kijk dus uit naar eender welke Belgische film die me dat gevoel geeft.
 
3. Is er een Vlaamse filmmaker, acteur, actrice, D.O.P., setdesigner, of iemand anders uit de branche, die we speciaal in de gaten moeten houden?
 
Brecht Goyvaerts is één van de meest professionele, aangename mensen waar ik al mee heb samengewerkt.  Ik heb veel geleerd van acteurs Lukas Bulteel & Bjarne Devolder, die naar mijn gevoel op een ander niveau met hun vak bezig zijn.Het afgelopen jaar zag ik ook een aantal prachtige videoclips die gemaakt werden door piepjonge mensen als Ramy Fouad en Engel Doyen.
 
4. Wie breekt er nationaal en internationaal door?
 
Nationale break-through is volgens mij, zoals we vorig jaar zagen bij ‘Home’, voor de hoofdrolspelers in ‘Girl’ en ‘Coureur’.
Daarnaast denk ik dat ‘Beautiful Boy’ van Felix Van Groeningen geweldig wordt. Voor de rest wens ik iedereen het succes toe waar ze van dromen.
5. Pierre Drouot zal vermoedelijk nog lang niet stoppen met werken, maar zijn taak als directeur-intendant van het VAF zit erop.  Wat heeft hij volgens jou als directeur-intendant betekend voor de Vlaamse film?
 
Misschien wel een goede onderzoeksvraag voor mijn school-paper waar ik dringend moet aan beginnen.
6. Wie mag van jou de nieuwe master worden van het Filmfestival van Oostende?
 
Arne Sierens zou ongetwijfeld een fantastische film-selectie maken waar ik héél graag naar zou gaan kijken!
Zie ook : 

Check Also

Sarah Vandeursen over haar rol in ‘Skunk’!

Sarah Vandeursen brak bij het grote publiek door als Conny Komen, een van de twee …