Spannende momenten voor Matthias Schoenaerts en Tom Van Avermaet

Tom Van Avermaet heeft al vele redenen gehad om te feesten.  Zijn kortfilm ‘Dood van een Schaduw’ won al het Filmfestival van Los Angeles en hield daar een nominatie voor de longlist van de Oscars aan over.  Begin december vernam hij dat zijn film op de shortlist voor de Oscars was beland, samen met nog 10 andere films van overal ter wereld.

‘Dood van een Schaduw’ is een prachtige surrealistische fabel met retro en sci-fi elementen en met Matthias Schoenaerts in een zeer mooi neergezette hoofdrol en Laura Verlinden en Peter Van den Eede in intrigerende bijrollen.   Het prachtige camerawerk is van Stijn Van der Veken.  De film werd gedraaid in de Franse Champagnestreek en is een Belgisch-Franse co-productie.  Hoofdaandeel is wel Belgisch en dat komt van Ellen De Waele en haar Serendipity Films.  En ook van het VAF natuurlijk dat Tom Van Avermaet eerder 60.000. euro uitreikte via een Wildcard die hij verdiende met zijn vorige kortfilm ‘Droomtijd’.

HAALT TOM VAN AVERMAET DE NOMINATIE BINNEN? KLIK HIER EN BEKIJK HIER DE REACTIE VAN TOM, KORT NADAT HIJ VERNOMEN HAD DAT HIJ OP DE SHORTLIST STOND.

We hadden reeds eerder een uitgebreid gesprek met Tom over zijn film.  Dat kunt u ook nog altijd bekijken.

Klik hier voor ‘Tom Van Avermaet over ‘Dood van een Schaduw’

‘Dood van een Schaduw’ mocht ook al het Filmfestival van Gent openen en won de publieksprijs op het Filmfestival van Leuven.

Check Also

Kristien De Proost over haar rol in ‘Zondag de Negentste’!

Kristien De Proost (‘The Chapel’, ‘De Twaalf’, ‘The Best of Dorien B.’) speelt in ‘Zondag …