Sien Josephine Teijssen en haar Overpeinzingen bij de Overgang

Een langspeelfilm wordt met een ploeg gemaakt. De regisseur leidt de ploeg, maar er zijn een heleboel medewerkers achter de schermen die een grote impact hebben op de film die we uiteindelijk te zien krijgen. Als casting-director had Sien Josephine Teijssen een belangrijke inbreng bij een recente serie als ‘Zie mij graag’, films als ‘D’Ardennen’ en ‘Le passé devant nous’. En ook bij ‘Café’, de Italiaans-Chinees-Belgische film die momenteel op honderden Chinese bioscoopschermen te zien is, waardoor de Chinezen Koen De Bouw leren kennen.  Als je het als acteur of actrice wil maken in de film, dan kan je iemand als Sien Josephine Teijssen maar beter zo snel mogelijk aan je vriendenbestand toevoegen.  Wij hebben dat al lang gedaan.  Al was het maar om jaarlijks onze nieuwjaarsvraagjes naar haar op te sturen.  Ze beantwoordde er 4 van de 7, maar haalt toch het maximum van de punten.

1. Waar hoop jij in 2018 op filmvlak mee bezig te kunnen zijn?

Ik hoop vooral op veel interessante ontmoetingen met acteurs, bekend en onbekend. In 2018 beginnen we met de casting voor ‘Leven na Zoro’, de nieuwe langspeelfilm van Raf Reyntjens, geproduceerd door Xavier Rombaut (Bulletproof Cupid). Ik hoop dat Caviar de nodige steun voor het geweldige ‘Gembermeer’ van Pieter Dirkx kan binnenhalen, zodat we ook met dat project verder kunnen. Daarnaast staan er nog 2 TV-reeksen op de planning (waaronder ‘De Ontvoering van Phil Frisco’ van Koen van Sande en Raf Reyntjens, voor Cartouche en Ded’s Films) en enkele kortfilmprojecten.

2.Welke zijn de Belgische films waar jij naar uitkijkt?

Na de flitsende trailer ben ik nu wel heel erg benieuwd naar de rest van ‘Patser’ van Adil & Bilall. Verder kijk ik ook uit naar ‘Engel’ van Koen Mortier.

3.Is er een Vlaamse filmmaker, acteur, actrice, D.O.P., setdesigner, of iemand anders uit de branche, die we speciaal in de gaten moeten houden?

Zonder twijfel de warmste kameleon die ik ken: Tibo Vandenborre. Die man kan echt veel rollen aan. Ik ben ook heel benieuwd wat Deben van Dam gaat doen, na weerom een succesvolle afwerking van zijn laatste kortfilm ‘Remise’. Een andere naam die ik onthouden heb uit 2017 en waarvan ik zekere weet dat we er meer van gaan zien in 2018 is Carlos Schram.

4.Pierre Drouot zal vermoedelijk nog lang niet stoppen met werken, maar zijn taak als directeur-intendant van het VAF zit erop. Wat heeft hij volgens jou als directeur-intendant betekend voor de Vlaamse film?

Pierre heeft het VAF – en de Vlaamse film an sich –  hogere niveaus doen bereiken, met ook aandacht voor experimentele projecten. Dankzij zijn strategie en zijn passie is tevens op internationaal vlak de Vlaamse film er enorm op vooruitgegaan. Hij zal gemist worden! Maar ik ben er zeker van dat zijn vervanger er even voluit voor zal gaan.

Zie ook :

Check Also

Sarah Vandeursen over haar rol in ‘Skunk’!

Sarah Vandeursen brak bij het grote publiek door als Conny Komen, een van de twee …